Stăpânul cuvintelor

Stăpânul cuvintelor

Totul a început cu un test la limba franceză, pe care Andrew Sutherland, care avea atunci 15 ani, trebuia să îl dea.

El trebuia să reţină 111 denumiri de animale în această limbă. Având în faţă provocarea, tânărul şi-a pus mintea la contribuţie pentru a găsi o modalitate care să-l ajute să înveţe cuvintele mai uşor. Fiind un bun programator, Andrew a creat un soft, care mai târziu avea să devină portalul Quizlet.com de astăzi, o „unealtă“ on-line care îi ajută pe oameni să memoreze mai uşor cuvinte din alte limbi sau din diverse dicţionare.

Aici, utilizatorii îşi creează un cont, apoi introduc cuvintele pe care doresc să le înveţe, împreună cu explicaţiile lor. Apoi, în cazul în care ratează traducerea sau explicaţia, site-ul, printr-o serie de indicii, îi conduce spre explicaţia sau răspunsul corect. După ce site-ul a fost pus la punct, Andrew a deschis compania Brainflare, cea care administrează Quizlet.com.

El ocupă poziţia de director general, însă, fiindcă nu este major, contractele de publicitate şi alte documente oficiale sunt semnate de tatăl său, care ocupă postul de director al serviciului financiar. Acum, la 17 ani, Sutherland spune că nu i-a trecut niciun moment prin cap faptul că va ajunge un programator celebru. El a fost acceptat de curând la celebra universitate tehnologică MIT. „Am vrut să devin astronaut, pompier, îngrijitor la Zoo, ştiţi voi, chestii obişnuite. Uite unde am ajuns acum“, spunea Andrew, citat de revista „PC World“.

Ne puteți urmări și pe Google News