Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce a ales Stanciu transferul în Arabia Saudită și nu la Stuttgart: „Nu te vede nimeni acolo, îţi distrugi CV-ul”
De ce a ales Stanciu transferul în Arabia Saudită și nu la Stuttgart: „Nu te vede nimeni acolo, îţi distrugi CV-ul”

De ce a ales Stanciu transferul în Arabia Saudită și nu la Stuttgart: „Nu te vede nimeni acolo, îţi distrugi CV-ul”

Nicolae Stanciu a ales recent să evolueze la Al Ahli, în Arabia Saudită, după despărțirea de Sparta Praga. Motivul pentru care „tricolorul” nu a dorit să continue în Europa, la o echipă de marcă, a fost dezvăluit de impresarul său.

Anamaria Prodan, soția lui Laurențiu Reghecampf, a declarat că Nicolae Stanciu a avut pe masă și o ofertă de la VfB Stuttgart. După ce a ales Al Ahli, atacantul român a fost criticat de oamenii din fotbalul mioritic pentru că a ales să joace pentru banii șeicilor. Impresarul lui Stanciu e de părere că un posibil transfer la Stuttgart ar fi însemnat un pas în spate pentru jucător, mai ales că șvabii vor retrograda din Bundesliga.

N-au cum să rămână în Bundesliga. De ce să mergi şi să joci în liga a doua? Nu te vede nimeni acolo. Îţi distrugi CV-ul”, a spus soţia lui Reghecampf, pentru Digi Sport.

Ionel Ganea, fostul jucător al lui Stuttgart în perioada 1999-2003, a contrazis-o pe Anamaria Reghecampf. „Îl duce pe la echipe din astea (n.r pe Stanciu la Al Ahli), dar nu mai aude nimeni de ei. Ea face pentru bani. Dar e o greşeală de alegere. Nu-ţi distrugi CV-ul la un club precum Stuttgart. Ba din contră, îţi creşte prestigiul la un astfel de club de tradiţie.

Au nişte condiţii de pregătire extraordinare. Eu zic că Stanciu a greşit când a ales să se ducă acolo. Probabil că a primat latura financiară. Stuttgart, în primul rând, numai echipă mică nu e. Hai să ne uităm puţin la ce jucători au evoluat acolo", a spus cel mai bun marcator român din Bundesliga (34 de goluri), Ionel Ganea, pentru ProSport.

În prezent, șvabii ocupă locul de baraj în Bundesliga, cu 15 puncte.