Evenimentul Zilei > International > Spune LA REVEDERE Boris Johnson? Cabinetul May poate fi ARUNCAT în CRIZĂ. Brexit devine tot mai COMPLICAT
Spune LA REVEDERE  Boris Johnson? Cabinetul May poate fi ARUNCAT în CRIZĂ. Brexit devine tot mai COMPLICAT

Spune LA REVEDERE Boris Johnson? Cabinetul May poate fi ARUNCAT în CRIZĂ. Brexit devine tot mai COMPLICAT

Presa britanică lansează ipoteza că Boris Johnson se pregătește să iasă din compromisul Brexit. Liderii UE au sugerat un compromis Brexit - dacă premierul britanic Theresa May se confruntă cu mari probleme în Regat şi dacă îşi va înmuia tonul.

Dar colegii de rang înalt se tem că orice indiciu al unei amânări ar putea fi suficient pentru a declanșa demisii ale cabinetului – inclusiv pe cel al secretarului de externe Boris Johnson, care aruncă administrația în criză.

La întrunirea statelor membre UE la summit-ul de la Bruxelles, May a fost chemată să-și schimbe "linia roșie" pe Brexit.  Dar, înainte  de începerea summitului, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat: "Nu putem continua să trăim cu un cabinet divizat.  "Trebuie să spună ce vor și vom răspunde la asta".

Alianții lui Johnson continuă să insiste că nu intenționează să demisioneze și, în schimb, se va lupta să o susţină pe  May la manifestarea electorală a Partidului Conservator unde îşi va asuma angajamentul de a scoate Marea Britanie de pe piața unică și de uniunea vamală, informează express.

Între timp, UE-27, alcătuită din toți membrii blocului, cu excepția Marii Britanii, va adopta astăzi un comunicat de angajament unde îmbunătăţeşte oferta pentru Marea Britanie dacă  May își înmoaie poziția, inclusiv opoziția față de rolul Curții Europene de Justiție.