Evenimentul Zilei > Economie > SPRIJIN antreprenorial. 50.000 de lei pentru PROMOVARE EXTERNĂ a firmelor
SPRIJIN antreprenorial. 50.000 de lei pentru PROMOVARE EXTERNĂ a firmelor

SPRIJIN antreprenorial. 50.000 de lei pentru PROMOVARE EXTERNĂ a firmelor

Începând de astăzi, de la ora 10:00 încep înscrierile pentru firmele româneşti care doresc să se promoveze pe pieţele externe prin Programul guvernamental de sprijin a internaţionalizării companiilor româneşti. Fondurile destinate pentru acestea se vor aloca după principiul primul venit, primul servit. Suma maximă pe care o poate accesa o firmă este 50.000 de lei. Există o contribuţie proprie de 10% a celor care aplică, deci grantul este nerambursabil în proporţie de 90%.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, va susţine astăzi o conferinţă de presă cu privire la semnarea Convenţiilor de colaborare cu instituţiile bancare în vederea implementării Programului Start-up Nation, dar şi pe tema programului de internaţionalizare a companiilor româneşti, respectiv deschiderea aplicaţiei de înscriere în program.

Potrivit datelor oficiale, peste 19.000 de planuri de afaceri au fost înregistrate în programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse în ultimele cinci zile aşe sesiunii. Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.