Spitalul de Urgență Floreasca este subiectul unui audit clinic, care va fi demarat luni, 6 ianuarie, după ce o pacientă cu arsuri a decedat în timpul unei intervenții chirurgicale. Astfel, va fi evaluată amănunțit întreaga activitate, pentru a se determina în ce măsură sunt respectate standardele în domeniu.

Verificările vor avea loc la secțiile de electrochirurgie și vor avea loc o lună și jumătate, a transmis Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate pentru Radio România.

„Vom stabili împreună cu profesioniștii din Spitalul Floreasca ghidurile la care ne vom raporta, vom sprijini spitalul să formeze echipa de audit, și, împreună cu ei, vom face o analiză a modului în care se practică electrochirurgia în Spitalul Floreasca, atât în specialitățile chirurgicale, cât și în activitatea de endoscopie intrervențională (…) Mâine, la ora 10:00, avem întâlnire cu managementul Spitalului Floreasca. Ei vor veni cu un proiect de remediere a deficiențelor. Vom discuta împreună, vom completa și tot împreună vom stabili termene și responsabilități. Având în vedere gravitatea evenimentului, cred că mai puțin de o lună, o lună și jumătate nu se poate.

Spitalului Floreasca a rămas fără acreditare, după ce pacienta care avea arsuri pe 40% din corp a murit, iar incidentul nu a fost raportat la conducere în 24 de ore, așa cum cere legea.

Te-ar putea interesa și: