Soțul Dianei Şoşoacă a pierdut procesul cu Jandarmeria. Doar un avocat bun l-ar fi putut ajuta să câștige în instanţă

Soțul Dianei Şoşoacă a pierdut procesul cu Jandarmeria. Doar un avocat bun l-ar fi putut ajuta să câștige în instanţă Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Dosarul în care este implicat Silvestru Șoșoacă a fost deschis pe 10 ianuarie la Judecătoria Sectorului 1 și care viza anularea unei amenzi pe care soţul Dianei Şoşoacă a primit-o pe 21 noiembrie 2021. Detaliul care le-a scăpat celor doi soți nu a făcut decât să piardă procesul rămânându-le doar calea apelului.

Dosarul a ajuns la Tribunalul București, iar în condițiile în care, spun judecătorii, conform legii, sancțiunea contravențională poate fi contestată în termen de 15 de la comunicare, soțul Dianei Șoșoacă nu s-a încadrat în acea perioadă, drept urmare, cererea sa a fost respinsă.

Mai exact, detaliul pentru care Silvestru Şoşoacă a pierdut pe fond acest proces este unul banal, în condiţiile în care sonatoarea Diana Şoşoacă este un avocat şi ar fi trebuit să fie atentă la acest aspect.

 Silvestru Şoşoacă a pierdut procesul cu jandarmeria

Şoţul Dianei Şoşoacă, Silvestru Şoşoacă, a solicitat în instanţă anularea unei amenzi primite din partea Jandarmeriei Române, dar a pierdut pe fond, în prima instanţă, astfel încât acum îi mai rămâne doar calea apelului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform legii, sancțiunea contravențională poate fi contestată în termen de 15 de la comunicare, informație pe care Silvestru Şoşoacă, nu a ştiut-o astfel că instanța a apreciat că nu s-a încadrat în perioada respectivă, așa că a respins cererea.

„Admite excepţia tardivităţii formulării plângerii contravenţionale, invocată din oficiu. Respinge, ca tardivă, plângerea contravențională. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 București”, au decis magistrații.

Soțul Dianei Şosocacă, dosar penal pentru ultraj

De asemenea, Dumitru Silvestru Şoşoacă este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist în timpul scandalului de lipsire de libertate a unei echipe de la o televiziune din Italia.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, se arată în comunicatul Parchetului.

Tot în acest dosar Silvestru Șoșoacă a obținut sesizarea Curții Constituționale, cu privire la modul în care au fost administrate probele.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de formulată de inculpatul Șoșoacă Dumitru Silvestru. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 139 alin (3) C.proc.pen.. Pronunţată, astăzi, 05.05.2022, prin punerea hotărârii la dispoziția părților, a persoanei vătămate și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, este decizia instanței. Articolul respectiv prevede că „înregistrările de părţi sau de alte persoane constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii; orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege”, se mai arată în comunicat, potrivit capital.ro.