Evenimentul Zilei > Actualitate > Soția medicului erou din Piatra Neamț, declarații emoționante. Ce i-a spus copilului: „Tati e plecat…”
Soția medicului erou din Piatra Neamț, declarații emoționante. Ce i-a spus copilului: „Tati e plecat…”

Soția medicului erou din Piatra Neamț, declarații emoționante. Ce i-a spus copilului: „Tati e plecat…”

Primele declarații ale Alinei Denciu, soția eroului care și-a riscat viața în incendiul de la Neamț, sunt cu adevărat emoționante.

„Tati e plecat într-o gardă mai lungă” – așa își liniștește fetița cea mică soția medicului-erou care a scos din flăcări pacienții de la secția ATI din Piatra Neamț.

Starea lui e deocamdată stabilă și primește îngrijiri de calitate de la medicii belgieni. Ține legătura cu ei însuși ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, fost coleg de facultate cu Cătălin Denciu.

Medicul de gardă a fost declarat cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț, în timp ce o țară întreagă se roagă pentru sănătatea lui.

Pe Cătălin Denciu îl așteaptă acasă o soție înspăimântată și doi copii de 8 și 14 ani, care întreabă neîncetat de el.

Alina Denciu, soția medicului rănit: „Am încercat să-i spun că tati e plecat într-o gardă prelungită și se va întoarce acasă cu bine cândva. Chiar dacă poate părea egoist aș fi preferat să am acasă un soț și un tată pentru copii”.

Imediat după ce a scos din flăcări pacienții aflați în salonul de lângă cel carbonizat Cătălin Denciu și-a sunat soția.

Alina Denciu, soția medicului rănit: „Alina, nu te speria, a fost o explozie în secția noastră. În momentul în care a ieșit o asistentă cu combinezonul arzând în partea inferioară și strigând că e foc înăuntru el a intrat și… a încercat să salveze ce se mai putea”.

Medicul-erou primește îngrijiri de specialitate în Belgia. Cumplit este că are arsuri pe 70% din suprafața corpului.

Nelu Tătaru: „Este stabil în acest moment. Critice sunt cele 3 zile pe care le avem în arsuri, 3 zile, 3 săptămâni, 3 luni, este un protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura, seara la ora 18 avem niște informări pe care le face corpul medical de acolo. Dacă la Piatra Neamț erau evaluări de 40% din suprafața corporală, evaluările de la Floreasca reprezentau 70-75% arsuri de gradul 2 și 3”.

Oamenii se roagă pentru sănătatea lui

Președintele Colegiului Medicilor Neamț, chirurgul Iosif Koszechi, a operat în nenumărate rânduri alături de Cătălin Denciu.

Iosif Koszechi, președintele Colegiului Medicilor Neamț: „În momentul în care intram cu el în intervențiile chirurgicale aveam o stare de liniște că nimic nu poate să mi se întâmple cu pacientul. Asta e dăruire”.

Pentru sănătatea lui se roagă și foștii pacienți, dar și oameni care nu l-au cunoscut.

Localnic: „Să dea Dumnezeu să se refacă, să își revină, că a fost un om de la ce am auzit de la alții pâinea lui Dumnezeu. Oamenii ăștia învață, studiază, fac atâția ani de școală și viața noastră e în mâinile lor”.

Localnic: „Un gest extraordinar, rar ca el. Sunt cadre care într-adevăr merită…”, arată StirileProtv.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: