"Cazul Adrian Năstase înseamnă pentru România sfârșitul unei lupte teribile pe care Justiția a dat-o cu politicul, sub toate formele și întruchipările lui. La București, în dosarul Zambaccian în care a fost condamnat Năstase – o adevărată epopee pantagruelică a faptelor și probelor de corupție- așa cum arată rechizitoriul, Justiția a ieșit după 8 ani învingătoare", scrie Sorina Matei.
Jurnalista consideră că atunci când Victor Ponta a declarat că acest caz este “comparabil” cu cel al Iuliei Tymoshenko, premierul și-a confundat țara.
“Un condamnat politic”, “un regim politic abuziv”, “o victimă a unui președinte iresponsabil”, “un sistem de dosare penale” sunt câteva dintre declarațiile lui Ponta, care a dat "efectiv de pereți cu tot sistemul judiciar românesc pe care l-a acuzat, fără nicio probă, că a încercat chiar lui să-i facă dosare penale".
Nervozitatea sa a fost ușor sesizabilă, crede jurnalista, fiind nevoit să îl vadă pe omul care l-a creat și definit politic pentru a doua oară intrând în pușcărie în timpul mandatului său.
"Aproape că a tranzitat sticla televizoarelor supărarea crâncenă a primului ministru de la București atunci când a trebuit să-l vadă, pentru a doua oară, în al doilea mandat al său, pe Adrian Năstase, omul care l-a creat, conturat și definit politic pe Victor Ponta, intrând din nou în pușcărie.
Iar asta, foarte probabil, n-a mai surprins pe nimeni. Pentru că, de fiecare dată, când Adrian Năstase a trecut prin momente delicate, Victor Ponta a cedat psihic", mai scrie Sorina Matei.
Ea crede că această condamnare "a accentuat în USL o falie care va fi, cel mai probabil, imposibil de depășit".

Te-ar putea interesa și: