Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj USR-PLUS. „Cum v-ați simți dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”
Sondaj USR-PLUS. „Cum v-ați simți dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”

Sondaj USR-PLUS. „Cum v-ați simți dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”

USR-PLUS s-a făcut din nou de râs. Alianța a lansat un așa-zis sondaj de opinie în care întreba, printre altele, cum s-ar simți repondenții dacă fiul ori fiica s-ar căsători cu un membru sau simpatizant PSD sau PNL. 

Respectivul sondaj a fost oprit chiar de inițiatori, care în cele din urmă poate și-au dat seama ori au fost atentionați de penibilul întrebărilor. Echipa de campanie s-a justificat afirmând că era doar un proiect al unor cercetători din mediul academic…

„Cum v-ați simți dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD”, este una dintre întrebările sondajului de opinie. Aceeași solicitare se referă și la situația cu membrii sau simpatizanții PNL.

Ca variante de răspuns sunt trecute „deloc confortabil”, „nu prea confortabil”, „oarecum confortabil”, „foarte confortabil” și „nu știu/nu răspund”.

„Alegerile se apropie, însă la USR-PLUS facem mai mult decât să ne pregătim de alegeri. Ne pregătim și pentru ce urmează. Mai ales într-o perioadă atât de complicată precum cea de acum. În acest sens, am pornit un parteneriat cu doi cercetători în științe politice pentru o cercetare extinsă despre opiniile celor mai importanți oameni ai USR-PLUS.
Cercetarea este utilă atât pentru noi ca mișcare politică, cât și pentru cercetarea academică în sociologie politică”, se arăta în corpul mail-ului trimis de USR-PLUS.

Studiul urma să se desfășoare în mai multe etape

„Vă vom trimite trei chestionare de completat, în diverse momente. Toate chestionarele sunt scurte și se pot parcurge în 8 până la 12 minute. Ce este important este să participați la cercetare cât mai curând posibil, pentru că nu vom putea primi răspunsuri decât pentru un interval de câteva zile. În primă instanță, doar de astăzi până înainte de alegerile de duminică.

Cercetarea este complet anonimă și în acord cu cele mai înalte standarde etice și de confidențialitate. Nu vă vom cere date cu care puteți fi identificați personal și nu avem nevoie de astfel de date. În schimb, avem nevoie de un cod simplu și pe care îl puteți ține minte ușor, pentru a putea lega răspunsurile între ele, așa că vă vom cere ultimele câteva cifre din numărul de telefon pentru colectarea de date.

După colectarea datelor și înainte de orice analiză, codul va fi șters și răspunsurile voastre nu vor avea niciun element de identificare”, transmiteau liderii USR-PLUS.

Cu toate acestea, echipa de campanie spune că a oprit sondajul de opinie.

„E un proiect al unor cercetători din mediul academic, nu o cercetare internă. Dimineață, când am văzut chestionarul, am decis să îl oprim”, spune Liviu Iolu, responsabil pe comunicare al campaniei electorale USR-PLUS.

Pentru conformitate, e-mailul a fost trimis de pe adresa oficial a formaţiunii conduse de Dacian Cioloş – PLUS.