Evenimentul Zilei > Politica > Bătălia sondajelor: Cu cine vor vota, de fapt, românii. Cifrele neașteptate schimbă tot
Bătălia sondajelor: Cu cine vor vota, de fapt, românii. Cifrele neașteptate schimbă tot

Bătălia sondajelor: Cu cine vor vota, de fapt, românii. Cifrele neașteptate schimbă tot

Ultimele sondaje privitoare la alegerile parlamentare din 6 decembrie araată o luptă destul de strânsă între priincipalele două partide, PNL și PSD. Dar liderii celor două formațiuni susțin că au cercetări sociologice care arată altceva.

Mai sunt doar câteva zile până la alegerile parlamentare, iar partidele deja își fac calcule referitoare la cineva va câștiga cursa. Fiecare partid are propriul sondaj.

În cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, reprezentanţii principalelor partide politice, PNL şi PSD, au vorbit despre preferinţele electoratului, aşa cum se văd ele în sondajele de opinie. Astfel, Rareş Bogdan de la PNL a spus că alegerile vor fi câştigate de liberali, în timp ce Titus Corlăţean de la PSD a spus că scrutinul va reveni social-democraţilor.

Sondajele arată că PNL va câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie

„Începând cu 7 decembrie, Guvernul se va constitui în jurul PNL, va fi un parteneriat cu colegii de la USR-PLUS şi foarte probabil cu PMP, iar preşedintele României a fost extrem de ferm.

Sondajele de opinie arată că alegerile parlamentare vor fi câştigate de PNL, cu un scor de peste 30 la sută, urmat de PSD, la procente bune şi apoi de USR.

Întrebarea este dacă domnul Ponta, domnul Tomac şi domnul Simion reuşesc să-şi ducă formaţiunile în Parlament.

Pe o prezenţă foarte mică la vot, probabil UDMR care are electoratul concentrat poate intra cu 6% – 7%”, a spus Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL.

Eurodeputatul PSD Mihai Tudose spune că PSD va câştiga alegerile cu 50%

„Eu susţin că venim la guvernare, că putem să intrăm. Pariez că vom bate PNL cu cel puţin 4-5 procente. Suntem chiar dispuşi să ne asumăm guvernarea. Nu ştiu la ce date vă uitţi voi, la mama Omida, dar eu vă spun că există sondaje care arată că 75% dintre români consideră guvernarea PNL un dezastru. Vă spun că ieşim pe primul loc, facem chiar şi 50%”, a afirmat Mihai Tudose.

Și senatorul PSD Titus Corlăţean crede că PSD va câştiga alegerile

„Am convingerea că PSD va câştiga aceste alegeri. Ştiu care este pulsul oamenilor. Va conta gradul de mobilizare şi depăşirea fricii care a fost insuflată de guvernanţii liberali, în special pentru o categorie de vârstă, de la 60 de ani în sus, ca să nu iasă la vot.

Oamenii sunt tot mai hotărâţi să iasă la vot, unii pentru PSD, alte partide, alţii ca să sancţioneze guvernarea PNL”, a declarat Titus Corlăţean, la Antena 3.