Dispozitivul numit „Kissenger” – nume obţinut din contopirea cuvintelor „kiss” şi „messenger” – este un cap din plastic, cu buze supradimensionate, care permite utilizatorilor de internet să-şi trimită săruturi virtuale unii altora.

Buzele conţin senzori şi un sistem de activare a acestora, astfel că, atunci când sunt sărutate, îşi modifică forma şi transmit sărutul în timp real. Mai mult decât atât, dispozitivul emite vibraţii care sunt resimţite de persoana de la capătul celălalt, senzaţia că a fost sărutat fiind cât se poate de reală.

„Oamenii au descoperit această modalitate extrem de pozitivă de a-şi imbunătăţi intimitatea în comunicare”, spune Hooman Samani de la compania Lovotics, cea care a dezvoltat dispozitivul. Acesta subliniază că nu va comercializa aparatul până când compania pe care o reprezintă nu se va asigura că au fost întrunite toate „condiţiile tehnice şi de etică”. „Nu mă interesează ca acest disăpozitiv să fie folosit în scopuri sexuale„, declară el.

<object height="480" width="853"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/oSckuNlzQdM?version=3&hl=en_US&rel=0" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/oSckuNlzQdM?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="480" width="853"></embed></object>