Software-ul trebuie actualizat de urgență pe iPhone și iPad. „Un atacator ar putea exploata una dintre aceste vulnerabilități”

Software-ul trebuie actualizat de urgență pe iPhone și iPad. „Un atacator ar putea exploata una dintre aceste vulnerabilități” Sursa foto: Arhiva EVZ

Apple îi roagă pe utilizatori să își actualizeze software-ul cât mai repede. Compania a depistat mai mulți atacatori care vor să preia controlul asupra dispozitivelor iPhone și iPad.

Apple îi sfătuiește pe utilizatorii iPhone și iPad să își actualizeze software-ul, după ce compania a descoperit o vulnerabilitate în sistemele sale de operare despre, care spune că „ar fi putut fi exploatată în mod activ”.

Apple a precizat că vulnerabilitatea afectează iPhone-urile care datează de la modelul 6S, a 5-a generație de iPad și mai târziu, iPad Air 2 și mai târziu, iPad mini 4 și mai târziu, toate modelele iPad Pro și a 7-a generație de iPod touch. Compania a mai declarat că hackerii pot prelua controlul asupra sistemului de operare al unui dispozitiv pentru a „executa cod arbitrar” și, potențial, să se infiltreze în dispozitive prin „conținut web creat în mod rău intenționat”.

Vulnerabilitatea poate exista și la computerele Mac care rulează sistemul de operare Monterey al companiei, precum și browserul Safari al Apple pe sistemele sale de operare Big Sur și Catalina, a mai specificat Apple.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Pixabay

Experții în securitate cibernetică au îndemnat utilizatorii Apple să-și actualizeze dispozitivele, Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură a guvernului SUA avertizând că „un atacator ar putea exploata una dintre aceste vulnerabilități pentru a prelua controlul asupra unui dispozitiv afectat”. Agenția a spus că utilizatorii afectați ar trebui „să aplice actualizările necesare cât mai curând posibil”, potrivit CNN.

Avertizări pentru utilizatorii de iPhone

Experții au mai declarat că aplicațiile Facebook și Instagram de pe iPhone folosesc un browser propriu, care le permite să urmărească activitatea utilizatorilor. Ele nu utilizează Safari, la fel ca majoritatea aplicațiilor de iPhone. Specialiștii au precizat că cele două platforme introduc un cod JavaScript în toate site-urile pe care intră utilizatorul.

Expertul Felix Krause susține că acest cod poartă denumirea de „Meta Pixel” și monitorizează toate interacțiunile pe care utilizatorul le are din momentul în care browserul este deschis. Cele mai urmărite sunt reclamele, link-urile sau butoanele apăsate. De asemenea, pot fi accesate capturile de ecran sau texte introduse ori selectate.