Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoferul ”kamikaze” din Sibiu a fost identificat. El are vârsta de 28 ani și este din Șelimbăr
Șoferul ”kamikaze” din Sibiu a fost identificat. El are vârsta de 28 ani și este din Șelimbăr

Șoferul ”kamikaze” din Sibiu a fost identificat. El are vârsta de 28 ani și este din Șelimbăr

Polițiștii sibieni au identificat șoferul ”kamikaze” care a efectuat o depășire deosebit de periculoasă. Tânărul de 28 ani e din Șelimbăr. În data de 6 martie, tânărul a pus în pericol în trafic viața mai multor persoane prin manevre la viteze amețitoare. El a primit o amendă de 1.160 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru trei luni.

Sâmbătă, 6 martie 2021, în timp ce se deplasau spre ceremonia de cununie civilă, un cuplu din Sibiu și-a văzut moartea cu ochii. Un șofer care circula pe contrasens, s-a angajat într-o depășire extrem de periculoasă care putea să le transforme sărbătoarea într-un coșmar. Aflat la volanul unui autoturism, șoferul teribilist a efectuat o depășire în lanț, a trei vehicule. În urma mediatizării acestui caz, polițiștii sibieni s-au autosesizat și au identificat șoferul, relatează Ora de Sibiu.

Polițiștii sibieni au identificat șoferul vitezoman. El este din Șelimbăr

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au identificat conducătorul auto surprins în imagini în timp ce efectua o depășire extrem de periculoasă. Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Șelimbăr, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.160 de lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În fapt, polițiștii rutieri au reținut faptul că la data de 6 martie, în jurul orei 08:30, pe DJ 106E, în afara localității Orlat, conducătorul auto s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule, 3 mai exact, iar cu primul din ele, respectiv un ansamblu TIR, a intrat în coliziune laterală pe fondul nepăstrării unei distanțe laterale suficiente dar și a faptul că din sens opus circulau regulamentar 2 autovehicule ai căror conducători auto au fost nevoiți să efectueze manevre de evitare a coliziunii cu acesta.

Atitudine iresponsabilă în trafic netolerată de către polițiști

Evenimentul rutier soldat din fericire doar cu pagube materiale nu a fost sesizat în cel mult 24 de ore de la producere, potrivit nomelor legale în vigoare. Precizăm faptul că astfel de atitudini iresponsabile în trafic, de încălcări flagrante ale normalelor rutiere, care pot atrage consecințe grave, nu sunt și nu vor fi tolerate de către polițiștii rutieri, fiind depuse toate diligențele pentru tragerea la răspundere a celor care le săvârșesc.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

Presa locală a încercat să-l contacteze telefonic pe tânărul vitezoman, dar acesta nu a răspuns la niciun apel.