Duminică, în jurul orei 21.50, poliţiştii din cadrul Compartimentului rutier al Poliţiei Municipiului Vatra Dornei au primit o sesizare despre faptul că pe o reţea de socializare este difuzat în direct, de către un tânăr, un clip video în care se poate observa că acesta conduce un autoturism, ascultând muzică la volum ridicat şi având un comportament teribilist.

Tânărul de 32 de ani a circulat pe ruta Poiana Negri – Dorna Candrenilor – Vatra Dornei, fiind oprit în jurul orei 22.10 pe strada Păcii din Vatra Dornei. Poliţiştii au făcut oarece eforturi pentru a-l depista în trafic, dar nu prea mari: Silviu P. conducea un Porsche Cayenne.

Când au reușit să îl oprească, polițiștii au simți că acesta duhnea a alcool. L-au pus să sufle în aparatul etilotest iar acesta indicat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, l-au dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii certe a alcoolemiei în sânge.

În momentul în care a fost tras pe dreapta de oamenii legii, tânărul tocmai începuse op nouă transmisie live pe Facebook: asculta la volum maxim manele, ţinea telefonul într-o mână şi, conducea neglijent cu cealaltă, rulând mai mult pe contrasens.

Tânărul a fost amendat pentru folosirea telefonului în timpul şofatului şi s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

“Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, transmit, într-un comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

 

Te-ar putea interesa și: