Evenimentul Zilei > Social > ŞOCANT. COPIII din Alicante sunt trimişi ca „nişte PACHETE” în România
ŞOCANT. COPIII din Alicante sunt trimişi ca „nişte PACHETE” în România

ŞOCANT. COPIII din Alicante sunt trimişi ca „nişte PACHETE” în România

Copiii care sunt crescuţi într-un centru din Alicante sunt trimişi ca nişte pachete în România. Acesştia „nu au nicio legătură cu familiile unde vor creşte”.

„Doi minori de respectiv 8 și 6 ani, de naționalitate română, care au locuit într-o casă de copii din provincia Alicante au fost trimiși în țara de origine, după ce familiile lor au făcut demersuri în acest sens”, se arată într-un comunicat al Departamentul de egalitate și politici de incluziune din cadrul Generalitat Valenciana citat de către publicația Diario Informacion.

„Până acum tutela celor două fetițe a aparținut acestui Departament. Instituție care a luat decizia mai sus menționată, pornind de la considerentul că familia, în grija căreia vor ajunge cele două fete, este adecvată, oferind condițiile necesare creșterii lor”, se mai arată în document.

Diario Informacion susține că, din surse proprii, a aflat că minorele „nu au avut absolut nicio legătură” cu familia unde vor ajunge și că „se aflau perfect integrate în colegiile unde erau școlarizate”; surse care de altfel ar fi criticat și faptul că nu au fost căutate alte soluții: „se putea opta pentru plasamentul într-o familie localnică”.

„Nu a existat o plângere oficială în legătură cu acest caz, fapt pentru care minorii vor zbura azi (n.red. 12 iunie) spre România, pentru a ajunge în noile lor familii. Aceleași surse ne-au informat că «nu se știe unde vor ateriza» și că procesul a fost realizat foarte repede”, arată publicația Diario Informacion, conform inforoes.com.