Anunțul cu privire la cele patru persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus a fost făcut de primarul municipiului Galați, Ionuț Puncheanu, într-o postare pe Facebook.

„Deși s-au luat măsuri de protejare a părinților și bunicilor aflați în Căminul pentru Persoane Vârstnice «Sf. Spiridon», acest dușman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns și aici. Și asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistență medicală și nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriți. Din nefericire, trebuie să anunț faptul că doi bătrâni și doi angajați au fost confirmați cu noul coronavirus și sunt spitalizați. Toți ceilalți, vârstnici și angajați, sunt acum în carantină”, a postat primarul municipiului Galați.

Ionuș Pucheanu a solicitat DSP să testeze pe toată lumea din cămin, atât pe angajați cât și pe bătrânii cazați în camerele căminului. Primarul s-a arătat dispus să suporte costurile aferente testării din bugetul local.

„Solicit DSP să testeze urgent fiecare om în parte, atât angajat al acestui cămin, cât și persoană cazată, indiferent de faptul ca protocoalele instituite prevăd altceva, astfel încât situația să nu se agraveze, așa cum s-a întâmplat în cazul căminului privat. Dacă protocoalele de testare nu prevăd o astfel de abordare, anunț pe această cale că Primăria municipiului Galati este dispusă să suporte cheltuielile aferente unei astfel de proceduri. Trebuie să facem tot ce e omenește posibil pentru părinții și bunicii noștri”, a precizat primarul Ionuț Pucheanu.

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a anunţat că deja s-a luat măsura testării tuturor bătrânilor internaţi la cămin.

Acesta este al doilea cămin de îngrijire a vârstnicilor din Galaţi în care se confirmă prezenţa noului coronavirus, după Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie”. Aici au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 90 de persoane, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo. De asemenea, patru persoane din acest centru au decedat de coronavirus.