Evenimentul Zilei > Actualitate > Situația scapă de sub control în Turcia. Peste 5000 de pompieri se luptă cu focul. Sunt epuizați, iar incendiile se extind
Situația scapă de sub control în Turcia. Peste 5000 de pompieri se luptă cu focul. Sunt epuizați, iar incendiile se extind

Situația scapă de sub control în Turcia. Peste 5000 de pompieri se luptă cu focul. Sunt epuizați, iar incendiile se extind

Turcia  e lovită de cele mai cumplite incendii din ultimii 10 ani. În  mai mult de 5.000 de angajați ai echipelor de intervenții au luptat cu flăcările devastatoare. Echipele pentru intervenţii de urgenţă din Turcia au continuat sâmbătă lupta cu cele mai grave incendii de vegetaţie de mai bine de un deceniu, 13 dintre acestea arzând în continuare necontrolat.

Vestul Turciei a fost lovit de cele mai cumplite incendii din ultimii 10 ani.

Cei 5.000 de angajați ai echipelor de intervenții au fost susținuți atât aerian cât și terestru. Totuși, 13 focare au reușit chiar și așa să scape de sub control, conform informațiilor transmise de dpa-international.com

Incendii in Turci 11 zile la rând

Trebuie specificat că Turcia se confruntă cu incendii de 11 zile la rând, din cauza creșterii temperaturii.

Au fost patru focare în oraşe din jurul regiunii Egee şi unul la Marea Neagră.

Totodată, ministrul Agriculturii și Pădurilor Bekir Pakdemirli a scris pe rețelele de socializare că au fost patru focare în oraşe din jurul regiunii Egee şi unul la Marea Neagră. Potrivit acestuia, în țara respectivă sunt în total 222 de incendii active în 47 de oraşe şi provincii din 28 iulie.

Incendiile continuă să facă ravagii în special de-a lungul coastelor oraşeor Mugla şi Aydin. În timpul nopţii, flăcările s-au răspândit în Koycegiz din Mugla şi în districtul Milas, în timp ce trei cartiere au primit ordin de evacuare, au precizat autorităţile locale, sâmbătă.

Voluntarii s-au alăturat pompierilor

Voluntari s-au alăturat eforturilor pompierilor din Mugla, în timp ce echipele au continuat să stingă focul şi să evalueze pagubele. Alţi salvatori au asigurat adăpost pentru sinistraţi şi hrană pentru animalele afectate, informează Capital.

În mare parte, pompierii au reuşit să ţină sub control incendiile, în Antalya şi Marmaris din Mugla, Bodrum, populare printre turişti, au spus autorităţile.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat, pe Twitter, că au intervenit 5.250 de pompieri în zonele afectate, cu 80 de elicoptere, avioane şi drone, dar şi 1.000 de camioane şi alte vehicule. Conform estimărilor realizate de autorități, cel puţin opt persoane au murit şi 100.000 de hectare de pădure şi terenuri au fost distruse.

Autoritățile turce au cerut pomierelor să intervină de urgență pentru stoparea incendiilor care au devastat țara în ultimele zile.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: