Dan Barna s-a fotografiat lângă Recep Tayyip Erdogan, după ce dăduse de pământ cu președintele Turciei în 2018

Dan Barna s-a fotografiat lângă Recep Tayyip Erdogan, după ce dăduse de pământ cu președintele Turciei în 2018

Dan Barna nu a avut nicio problemă să apară într-o poză de grup, alături de Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, pe care îl criticase în anul 2018.

Dan Barna, co-președinte al USR-PLUS, a participat la un forum în Antalya (Turcia). Vicepremierul s-a fotografiat, la final, alături de ceilalți participanți, dar și de președintele Recep Tayyip Erdogan. La adresa căruia făcuse declarații critice în trecut. Dan Barna a postat pe contul de Facebook. un mesaj despre acest eveniment, însoțit de poze.

Dan Barna, în poză cu Erdogan

Dan Barna s-a pozat alături de liderul Turciei, Recep Tayyip Erdogan

„Am participat astăzi la reuniunea șefilor de stat sau de guvern din cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), desfășurată în Antalya. Am reafirmat în cadrul întâlnirii faptul că România sprijină ferm continuarea proceselor de integrare europeană și euro-atlantică în regiunea Sud-Est europeană. Menținerea unei perspective europene credibile pentru regiune constituie un obiectiv strategic atât pentru UE și statele membre, cât și pentru candidații și potențialii candidați participanți la Proces (...)”, a scris Barna. Care nu a fost deranjat pentru că în cadru a apărut și Recep Tayyip Erdogan. În 2018, președintele USR o critica pe Viorica Dăncilă, care se întâlnea în calitate de premier cu liderul de la Ankara.

Mesajul critic pe care îl transmitea în 2018 înainte de întâlnirea Erdogan - Dăncilă

„În contextul tentativei continue de erdoganizare a României de către PSD și ALDE, premierul lui Liviu Dragnea a plecat să ia lumină de la însuși sultanul Recep Tayyip Erdogan. Frapează nu doar lipsa de răspundere a unui prim-ministru de țară membră UE, care fuge din țară în aceeași zi în care pare că se reaprinde lupta pentru justiția din România, cât mai ales destinațiile alese pentru turneul doamnei Dăncilă: Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kuwait. Toate acestea se petrec în condițiile în care tocmai a fost amânată pentru a doua oară ședința comună a Guvernului României cu cei al statului Israel. Oare Liviu Dragnea și ai lui au rămas și fără sprijinul celui care părea să fie principalul aliat extern și încearcă acum să bată la porțile altor tabere”, afirma Dan Barna.

Ne puteți urmări și pe Google News