Sistemul medical de stat din Marea Britanie, în colaps. Pacienții așteaptă și o zi la camera de urgență

Sistemul medical de stat din Marea Britanie, în colaps. Pacienții așteaptă și o zi la camera de urgență Pacienți. Sursa foto: Photographerlondon | Dreamstime.com

Sistemul național de sănătate din Anglia (NHS) este în colaps. Pacienții care ajung la spital pot aștepta chiar și 24 de ore. Cadrele medicale au catalogat situația ca fiind o rușine națională.

Sistemul medical britanic este în colaps. Colegiul Regal de Medicină de Urgență (RCEM) a catalogat situația ca fiind o „ chestiune de rușine națională”. Cifrele indică faptul că aproximativ 400.000 de britanici au așteptat mai mult de 24 de ore într-un departament de urgență. Datele sunt valabile în perioada 2022-2023. Colegiul de Medicină a atras atenția asupra faptului că situația se poate repeta.

Sistemul de sănătate britanic este în colaps

sursă foto: Arhiva EvZ

Sistemul medical britanic, ”o rușine națională”

Doctorul Adrian Boyle, președintele RCEM a explicat că „ Șederea lungă în departamentele de urgență este dăunătoare. Există date științifice bune care arată că, odată ce oamenii petrec mai mult de aproximativ șase ore și trebuie să fie internați în spital, de fapt, mortalitatea lor începe să se înrăutățească. Cred că ar trebui să fie o chestiune de rușine națională că avem aceste așteptări foarte lungi pentru pacienții.”

Cadrul medical subliniat anormalitatea despre care a spus că poate fi rezolvată, dar este necesar ca decidenții politici să se implice mai mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

„ Nu trebuie să normalizăm situația foarte anormală. 24 de ore în A&E nu este doar un documentar, este un mod de viață pentru mulți oameni și este un mod de viață pentru mult prea mulți oameni. Aceasta este o problemă care poate fi rezolvată, dar necesită voință politică și angajament pentru a rezolva aceasta”, a adăugat Boyle.

Propunerea Colegiului Regal de medicină

Colegiul Regal de medicină are în vedere elaborarea unui „sistem de îngrijire de urgență în care oamenii să simtă că pot fi îngrijiți în siguranță”.

„ Cifrele pe care le avem după cererea de libertate de informare ne arată că aproape 400.000 de oameni din Anglia au așteptat peste 24 de ore într-un departament de urgență. Și asta pentru că pur și simplu nu avem suficiente paturi în spitale”, a continuat Dr Boyle.

Întrebat dacă există pericolul ca situație să se repete și în acest președintele Colegiului Regal de Medicină a dat de înțeles că este foarte probabil ca pacienții să petreacă în continuare mult timp în sălile de așteptare.

„Da, am văzut că șederea de 12 ore continuă anul acesta cu puține schimbări, așa că este perfect posibil ca șederea de 24 de ore să continue”.

Dezastrul în cifre, explicat de reprezentanții sistemului public de sănătate

Anul trecut au fost  peste 25 de milioane de cazuri tratate la departamentele de urgență din Anglia. În creștere cu 4 procente față de anul precedent. Datele arată, de asemenea, că 71% dintre oameni au petrecut patru ore sau mai puțin în A&E în 2022/23.

Un oficial din sistemul public de sănătate din Anglia a explicat că datele respective au fost înregistrate în perioada în care Marea Britanie se confrunta cu dubla epidemie de Covid și de gripă. Totodată, oficialul a adăugat că situația s-a îmbunătățit odată ce autoritățile au elaborat și aplicat planul de recuperare a îngrijirilor de urgență.

„Aceste date se referă la anul trecut și iarna, când serviciile se confruntau cu o cerere record, o acțiune industrială și o dubla epidemie de Covid și gripă, dar de când am publicat planul nostru de recuperare a îngrijirilor de urgență în ianuarie, am văzut semnificativ îmbunătățiri.

Datorită muncii asidue a personalului NHS, timpul de răspuns al ambulanței de categoria 2 este acum cu o oră mai rapid decât în ​​decembrie, performanța la patru ore de A&E a crescut de la 69% la 73%, iar proporția de pacienți care așteaptă 12 ore în A&E a scăzut cu o șesime”, potrivit itv.com.