Sindicaliștii din Sănătate amenință cu grevă generală. 1.128 de medici au aderat la protestul „Demisia din contractele de gărzi suplimentare”

Sindicaliștii din Sănătate amenință cu grevă generală. 1.128 de medici au aderat la protestul „Demisia din contractele de gărzi suplimentare” Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Consiliul de Coordonare al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” a anunțat că protestul medicilor continuă. Cadrele medicale sunt nemulțumite de numărul mare de gărzi, inclusiv în timpul orelor libere. La protestul „Demisia din contractele de gărzi suplimentare” au aderat 1.128 de medic. Dacă autoritățile nu iau măsuri, o grevă generală ar putea avea loc începând cu 27 iulie.

Duminică, 25 iunie, reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” au anunțat că sindicaliștii din Sănătate vor continua protestele pentru susținerea revendicărilor și a fost actualizat calendarul acțiunilor de protest. Ei au precizat că 1.128 de medici au aderat la protestul „Demisia din contractele de gărzi suplimentare”.

„Acţiunile de protest aflate în desfăşurare vor fi continuate şi accentuate. La ora actuală Federaţia Solidaritatea Sanitară are în plină desfăşurare protestul numit Demisia din contractele de gărzi suplimentare (CIM-urile cu timp parţial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază), la care au aderat până în acest moment 1.128 de medici. Această acţiune îşi arată deja primele rezultate, mai multe spitale mari anunţând că nu vor putea acoperi gărzile din cauza acestei forme de protest”, anunţă sindicatul.

Calendarul protestelor din Sănătate. Medicii ar putea intra în grevă generală începând cu 27 iulie

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” au făcut public și calendarul cu următoarele manifestații din Sănătate. Astfel, pe 29 iunie va avea loc lansarea unui protest inovativ şi transmiterea solicitărilor de încheiere a Acordului şi Procedurii pentru grevă, iar în 6 iulie vor fi pichetate unităţi sanitare din ţară. Pe 12 iulie va fi organizat un nou miting naţional al angajaţilor din Sănătate, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar în 19 iulie va avea loc greva de avertisment.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care autoritățile nu intervin și nu ajung la un acord comun, cadrele medicale vor intra în grevă generală începând cu data de 27 iulie. Programul a fost schimbat după modificarea Legii dialogului social.

„În cadrul procedurii desfăşurate pentru a decide declanşarea grevei, Consiliul de Coordonare al Federaţiei Solidaritate Sanitară a constatat că nu toţi angajaţii care au semnat pentru grevă au făcut acest lucru utilizând formulare organizaţiei, această situaţie riscând să ridice suspiciuni privind legalitatea declanşării grevei (...) De asemenea, Consiliul de Coordonare al FSSR a constatat existenţa solicitărilor de la multe unităţi pentru a prelungi perioada de culegere a semnăturilor, motivată de intenţia de a corecta această situaţie”, anunţă Federaţia Solidaritatea Sanitară în comunicatul de presă.