Evenimentul Zilei > Justitie > Sindicaliştii ANP: „Ne daţi sau nu ne daţi?” Prună le-a arătat cât de mică e plăcinta
Sindicaliştii ANP: „Ne daţi sau nu ne daţi?” Prună le-a arătat cât de mică e plăcinta

Sindicaliştii ANP: „Ne daţi sau nu ne daţi?” Prună le-a arătat cât de mică e plăcinta

Negocierile dintre ministrul Justiţiei şi angajaţii din penitenciare au eşuat, ieri, după discuţii în termeni duri la Penitenciarul Gherla, sindicaliştii anunţând că vor continua protestele

Raluca Prună s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii lucrătorilor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care cer să fie aplicate prevederile OUG 20/2016 care le conferă aceleaşi drepturi salariale precum altor categorii de personal din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

Discuţiile s-au purtat pe un ton ridicat, atât din partea ministrului, cât şi din partea sindicaliştilor, aşa cum rezultă dintr-o înregistrare dată publicităţii de sindicatul Omnia.

Reprezentanţii lucrătorilor din ANP au interpelat-o pe Raluca Prună cu sintagma „ne daţi sau nu ne daţi?”, iar ministrul Justiţiei le-a spus că pot protesta cât vor, deoarece „plăcinta e atâta”.

„Vă explic eu ca ministru într-o ţară care are resurse limitate – nu cred că e nicio surpriză, nici pentru presă, nici pentru nimenea – avem o plăcintă atâta. Problema e cum împărţim plăcinta asta atâta la câţi suntem. (…) V-am invitat aici nu ca să opriţi protestele. Vreţi să protestaţi, e dreptul dvs”, le-a „tăiat-o” scurt sindicaliştilor ministrul.

„Puteţi să ieşiţi în stradă!”

Unul dintre ei i-a reproşat că nu are o atitudine constructivă şi i-a cerut Ralucăi Prună un termen la care până la care situaţia se va rezolva, adăugând: „Ne daţi sau nu ne daţi?”.

Ministrul a izbucnit: „La întrebarea ne daţi sau nu ne daţi nu pot să vă răspund pentru că problema nu se pune aşa, ne daţi sau nu ne daţi. Rămâne de văzut, avem discuţii despre aplicabilitatea OUG 20. Eu vă spun că lucrez la asta, mai mult de atât nu pot să vă spun. Şi îmi pare rău, va trebui să ieşiţi în stradă. Şi vă mai spun ceva: îmi pare rău şi pentru nivelul discuţiilor, discuţii care s-au purtat cu argumentele la persoană despre cum mă îmbrac, cum vorbesc. Mă îmbrac cu o plapumă…că mă îmbrac cu un pled! Puteţi să ieşiţi în stradă şi să mă jigniţi cât vreţi pe site-urile sindicatului!”.

Reprezentanţii sindicatului au asigurat-o pe ministru că nu au scris pe site că se îmbracă astfel, însă au recunoscut că pe forumuri nu pot opri astfel de remarci.

Şefa Justiției, huiduită

În momentul în care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a ajuns la Penitenciarul Gherla, protestatarii au huiduit. „Am declanşat mişcări de protest în toate penitenciarele din ţară şi cerem îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal în penitenciare, deoarece este un mare deficit, eliminarea inechităţilor salariale şi demitea ministrului Justiţiei pentru incapacitate profesională. Avem în penitenciare 1,5 milioane de ore suplimentare, care sunt imposibil de recuperat din cauza deficitului de personal de 8.000 de angajaţi”, a afirmat unul dintre sindicalişti.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News