Evenimentul Zilei > Actualitate > Silviu Mănăstire, amenințat de șeful Direcției Generale Anticorupție? Totul ar fi plecat de la Vlad Voiculescu
Silviu Mănăstire, amenințat de șeful Direcției Generale Anticorupție? Totul ar fi plecat de la Vlad Voiculescu

Silviu Mănăstire, amenințat de șeful Direcției Generale Anticorupție? Totul ar fi plecat de la Vlad Voiculescu

Jurnalistul Silviu Mănăstire a povestit că a fost amenințat, din cauza criticilor aduse soției șefului de la DGA.

Jurnalistul Silviu Mănăstire s-a plâns, marți, că a fost amenințat în ultima vreme. Realizatorul de la televiziunea B1 TV a făcut referire la Liviu Althamer, actual adjunct al Direcţiei Generală Anticorupţie (DGA). Iar problemele au început după ce a vorbit de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, după cum a spus Mănăstire.

Silviu Mănăstire spune că a fost amenințat de șeful DGA

„Domnul Althamer, şeful DGA, nu-mi mai transmiteţi prin intermediară că o să faceţi, că o să dregeţi. Dacă soţia dumneavoastră este principala colaboratoare a lui Vlad Voiculescu şi sunteţi directorul DGA, serviciu secret din MAI, nu se face să-mi transmiteţi prin intermediară că nu e bine ce fac.

Eu am un contract moral cu telespectatorii mei şi am responsabilitatea să spun lucrurilor pe nume nu mai transmiteţi prin intermediari. Cu ocazia asta, îi transmis ministrului de Interne, Lucian Bode că eu, jurnalistul Silviu Mănăstire, în acest moment, nu mă simt confortabil cu presiunile care se fac din direcţia DGA”. A spus jurnalistul Silviu Mănăstire.

„Aici discutăm despre altceva, despre morţi, despre sănătatea noastră, despre o tragedie până la urmă.”

Realizatorul TV a continuat: „Mâine (n.r. – azi) o să fac un document oficial în acest sens. Nu mai transmiteţi că nu este în regulă. Dacă toată cupola, toţi şmecherii din România care sunt în spatele lui Vlad Voiculescu ţin cu orice preţ să-l ţină pe omul ăsta în funcţie, nu am nicio problemă. Să fie ministru al Sănătăţii încă 20 de ani. Nu mă deranjează. Aici discutăm despre altceva, despre morţi, despre sănătatea noastră, despre o tragedie până la urmă.”

Monica-Emanuela Althamer, de la Asociația Magic, a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia de numire a Monicăi Althamer, semnată de premierul Florin Cîțu, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial. ONG-ul respectiv a fost fondat de Melania Medeleanu și de Vlad Voiculescu.