Evenimentul Zilei > International > Silvio Berlusconi: Putin m-a asigurat că Rusia nu a finanţat Lega
Silvio Berlusconi: Putin m-a asigurat că Rusia nu a finanţat Lega

Silvio Berlusconi: Putin m-a asigurat că Rusia nu a finanţat Lega

Silvio Berlusconi, a declarat astăzi, în timp ce votul era în plină desfășurare pentru confirmarea președintelui desemnat pentru Comisia Europeană, Ursula von der Leyen, Berlusconi că este sigur de faptul că Putin nu a dat niciodată bani Ligii.
„Putin m-a asigurat că Rusia nu a acordat nici o finanțare Ligii”, a spus Berlusconi.
„Sunt sigur că Rusia nu a acordat nici o finanțare Ligii. Am fost asigurat direct de președintele Vladimir Putin , care nu avea nici un motiv să-mi spună altceva decât realitatea”.
L’Espresso a publicat recent că fostul purtător de cuvânt al lui Salvini, Gianluca Savoini, s-ar fi întâlnit în octombrie 2018 cu un om de afaceri rus cu privire la o eventuală tranzacție cu petrol, care i-ar fi putut aduce resurse financiare formațiunii Liga. Informațiile apărute în presă la acea vreme au provocat revoltă în Italia, foștii prim-miniștrii Matteo Renzi și Paolo Gentiloni solicitându-i lui Salvini să clarifice problema în Parlament.
BuzzFeed,  site-ul american de ştiri, a raportat că a primit o înregistrare audio a întâlnirii de la Moscova și a publicat o transcriere în care Savoini poate fi auzit discutând respectiva tranzacție la care făcea referire în februarie ziarul italian. Cu toate acestea, BuzzFeed a recunoscut că nu există dovezi că o astfel de tranzacție ar fi avut loc în cele din urmă.
Liderul Forza Italia a explicat că la acele întâlniri de la Moscova ar fi putut fi „negocieri private”: acestea sunt lucruri care se pot întâmpla, Rusia este un furnizor important în Europa pentru gaz și petrol”, a concluzionat Berlusconi.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.