Gică Popescu susţine că România va pierde şi locul doi în Grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial din 2014 dacă va fi învinsă şi de Turcia, şi de Olanda în „dubla de foc” care o aşteaptă mâine şi marţi.

„Baciul” i-a sfătuit pe tricolori să apeleze chiar şi la antijoc pentru a stopa elanul specific „ienicerilor”. Popescu are un sfat şi pentru Piţurcă: să-l titularizeze pe Mutu, motivând că, astfel, „apărătorii turci nu vor fi deloc relaxaţi!”.

Trebuie să acceptăm ideea că, aparent, naţionala Turciei este mai puternică decât a noastră. Fotbalul turcesc, ştim cu toţii, a crescut enorm în ultimii ani de zile. Spiritul fotbalului din Turcia este să se arunce peste adversar. Piţurcă ştie foarte bine care sunt jucătorii cei mai în formă, probabil că va merge pe mâna jucătorilor cu experienţă. Chiar dacă Mutu nu a făcut foarte multă pregătire, probabil că va conta foarte mult experienţa lui, mai ales că este un nume foarte respectat în Turcia”, a spus Popescu la Digi Sport.

„Vom avea în faţă o echipă extrem de agresivă, cu un public extraordinar. Va trebui să fim inteligenţi, să ştim să facem antijoc, pentru că până la urmă scopul scuză mijloacele. Trebuie să avem energie pentru a echilibra. Dacă ne bat turcii, presiunea va fi mult mai mare, iar noi, dacă vom pierde şi cu Olanda, vom pierde şi locul doi”, a mai precizat fostul căpitan al Barcelonei.