Evenimentul Zilei > International > Sfaturi de la armata americană. Cum poate fi combătut coronavirusul
Sfaturi de la armata americană. Cum poate fi combătut coronavirusul

Sfaturi de la armata americană. Cum poate fi combătut coronavirusul

Oficiali ai US Army din domeniul sănătății vin cu explicații referitoare la coronavirusul mortal care a băgat spaima în tot mapamondul.

„Ce ar trebui să știe furnizorii și pacienții”, este mesajul transmis de Biroul de comunicare, specialiștii Armatei susținând că o informare de bun-simț ar micșora șansele cuiva de a se îmbolnăvi.

„Oricine suferă de o boală respiratorie nu ar trebui să presupună că are coronavirusul în organism. Este mult mai probabil să fie o boală frecventă, o simplă gripă”, spun oficialii US Army. „Spre exemplu, în SUA, gripa obișnuită, cu 35 de milioane de cazuri în sezonul trecut, este mult mai gravă decât coronavirusul din China”, afirmă David Shih, medic de prevenție și epidemiolog în cadrul Serviciului de Sănătate Publică.

Shih a adăugat că cei care se confruntă cu simptome ale bolilor respiratorii – cum ar fi tuse, strănut și febră – ar trebui să evite contactul cu celelalte persoane: „Nu credeți că sunteți superspeciali, muncind când nu ar trebui, în perioada bolii. Pe termen scurt, puteți obține puțină creștere a productivității, dar pe termen lung angajatul bolnav va transmite colegilor o boală respiratorie și, în curând, se va pierde mult mai multă productivitate”.

Astfel, printre sfaturile doctorilor militari se numără și spălatul pe mâini. „Este posibil să nu aveți instalații pentru spălarea mâinilor, dar dezinfectantul de mâini poate deveni cel mai bun prieten și vă poate menține sănătos”, susține doctor Shih, citat de defence-blog.com.