Sunt însărcinată în luna a cincea şi am o dorinţă erotică foarte intensă. Este firesc să simt asta? Clara Pătraşcu, contabilă, Tg. Jiu
Perioada cuprinsă între a treia şi a şaptea lună de sarcină este deosebit de frumoasă în plan sexual pentru un cuplu. Mai mult, împărtăşiţi împreună cu partenerul bucuria de a fi părinţi şi vă pregătiţi pentru acest moment special. Micile incoveniente legate de sarcină au dispărut.

Acceptarea sarcinii determină o femeie să-şi iubească formele, să se privească fără complexe şi să-şi placă noul corp. De obicei, ea constată că are rotunjimi apetisante (care încă nu o împiedică în mişcări). Îşi regăseşte energia şi se adaptează noii sale stări. Mai mult, vasocongestia pelviană favorizează excitaţia şi plăcerea, iar impregnarea hormonală îi dă o dispoziţie euforică. Viitoarea mamă este mai disponibilă şi se simte mai bine în pielea sa. Îşi regăseşte încrederea şi radiază sub privirile partenerului.

Acest stadiu poate fi o veritabilă complicitate sexuală pentru viitorii părinţi, liniştiţi că sarcina se derulează bine. Comunicarea şi împărtăşirea sentimentelor primează; cuplul se izolează de lumea înconjurătoare într-un mic „cocon“ care îi permite să se recentreze asupra intimităţii sale. Atâta timp cât vă simţiţi în siguranţă şi iubită, dorinţa erotică rămâne trează.