SFATUL PSIHOLOGULUI: Sarcina nu afectează viaţa sexuală

SFATUL PSIHOLOGULUI: Sarcina nu afectează viaţa sexuală

Vă răspunde: dr. Paula Irimia.

Sunt însărcinată în luna a cincea şi am o dorinţă erotică foarte intensă. Este firesc să simt asta? Clara Pătraşcu, contabilă, Tg. Jiu Perioada cuprinsă între a treia şi a şaptea lună de sarcină este deosebit de frumoasă în plan sexual pentru un cuplu. Mai mult, împărtăşiţi împreună cu partenerul bucuria de a fi părinţi şi vă pregătiţi pentru acest moment special. Micile incoveniente legate de sarcină au dispărut.

Acceptarea sarcinii determină o femeie să-şi iubească formele, să se privească fără complexe şi să-şi placă noul corp. De obicei, ea constată că are rotunjimi apetisante (care încă nu o împiedică în mişcări). Îşi regăseşte energia şi se adaptează noii sale stări. Mai mult, vasocongestia pelviană favorizează excitaţia şi plăcerea, iar impregnarea hormonală îi dă o dispoziţie euforică. Viitoarea mamă este mai disponibilă şi se simte mai bine în pielea sa. Îşi regăseşte încrederea şi radiază sub privirile partenerului.

Acest stadiu poate fi o veritabilă complicitate sexuală pentru viitorii părinţi, liniştiţi că sarcina se derulează bine. Comunicarea şi împărtăşirea sentimentelor primează; cuplul se izolează de lumea înconjurătoare într-un mic „cocon“ care îi permite să se recentreze asupra intimităţii sale. Atâta timp cât vă simţiţi în siguranţă şi iubită, dorinţa erotică rămâne trează.

Ne puteți urmări și pe Google News