Evenimentul Zilei > Social > Sfântul Mina. Rugăciunea care poate să îndeplinească orice dorință. Credincioșii o rostesc timp de trei zile la rând
Sfântul Mina. Rugăciunea care poate să îndeplinească orice dorință. Credincioșii o rostesc timp de trei zile la rând

Sfântul Mina. Rugăciunea care poate să îndeplinească orice dorință. Credincioșii o rostesc timp de trei zile la rând

O rugăciune extrem de puternică este spusă de creștinii ortodocși, începând de astăzi, timp de trei zile și îi este adresată Sfântului Mucenic Minea.

La data de 11 noiembrie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Mucenic Mina, creștinii ortodocși rostesc o rugăciune făcătoare de minuni, despre care se spune că este atât de puternică încât îndeplinește orice dorință. Rugăciunea se citeşte timp de trei zile la rând, dimineaţa şi seara, înainte de culcare.

Cum sună rugăciunea care trebuie rostită timp de trei zile

Preasfinte şi întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primeşte această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor cu lacrimi fierbinţi mă rog ţie. Vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia şi ticăloşia mea, vezi bubele şi rănile trupului şi sufletului meu!

Mă rog ţie, Sfinte Mina, grăbeşte-te a mă ajuta cu neincetatele şi sfintele tale rugăciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea, că ştiu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele şi chinuri înfricoşătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindcă ne-am încredințat  și după mutarea ta din viață această trecătoarecine a năzuit la sfânta biserica ta și cu credință ți s-a rugat nu a rămas neajutat.  cine te-a chemat pe ține întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe ține, de minuni facatorule, și tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, în pagube fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai descoperit pagubă lui? Minunile și ajutorul tău m-au făcut și pe mine  alerg la ajutorul tău, să cred  la orice facere de bine ești gata ajutător şi grabnic folositor.

Roagă-te   fiu și eu ajutat și miluit

Şi eu acum, fiind scârbit şi în pagubă, alerg către ține cu credinţă şi cu lacrimi, îngenunchind, mă rog ţie, Sfinte şi Mare Mucenic Mînă să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubaşul şi scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea muceniceascăci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.
Roagă-te   fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit  laud și bine  cuvântez și  slăvesc întru tot lăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”