Severin Tcaciuc a fost eliberat din Penitenciarul Botoşani

Severin Tcaciuc a fost eliberat din Penitenciarul Botoşani

Controversatul om de afaceri Severin Tcaciuc, dat în urmărire internaţională din 2003 şi extrădat din Austria în august 2009, a ieşit astăzi pe poarta Penitenciarului Botoşani, după ce Tribunalul Botoşani a decis luni eliberarea sa condiţionată.

"Zece ani de luptă şi abia acum am câştigat"

Iniţial, cererea i-a fost respinsă de magistraţii Judecătoriei Botoşani, care au considerat că "petentul îşi manifestă în mod constant dispreţul faţă de ordinea de drept din România". Însă Tribunalul Botoşani a admis luni recursul înaintat de avocaţii lui Tcaciuc.

Astfel, omul de afaceri a ispăşit doar un an şi şase luni din condamnarea de doi ani şi jumătate pentru infracţiuni economice. "Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Zece ani de luptă şi abia acum am câştigat", a spus Tcaciuc înainte de a se urca, alături de fiul său, într-un BMW X5, pentru a se îndrepta spre Suceava.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul perioadei petrecute în Penitenciarul Botoşani, Severin Tcaciuc nu a fost sancţionat disciplinar şi o perioadă a fost administrator la clubul penitenciarului, unde a organizat spectacole pentru deţinuţi. Tcaciuc a povestit că a împărţit celula, de aproximativ 18 metri pătraţi, cu alţi 11 deţinuţi, unii dintre ei condamnaţi pentru crimă, tâlhării şi violuri.

Severin Tcaciuc susţine că are în continuare o avere de milioane de euro şi că o va suplimenta, după ce va primi despăgubirile pe care are de gând să le ceară statului român pentru "această suferinţă creată prin condamnările primite".

Tcaciuc a suferit mai multe condamnări în România, pentru ultraj şi evaziune fiscală.