Akhan Semiconductor, una dintre cele mai importante firme tech specializate în dezvoltarea materialelor bazate pe diamante, acuză Huawei că ar fi încercat să fure tehnologia „Diamond Glass”. Această tehnologie este considerată a fi mai rezistentă decât tehnologia folosită în prezent- „Gorila Glass”.

Scandalul a apărut în momentul în care compania a descoperit că sticla trimisă spre testare la laboratorul Huawei din San Diego era sever afectată.

Adam Khan, inventatorul tehnologiei ce se presupune că ar fi fost furată de către Huawei, a fost solicitat să ia parte la ancheta desfășurată de către FBI. 

Acuzațiile se adâncesc, iar Khan declară că sticla ar fi fost trimisă spre alte teste în China, fără să i se ceară acordul.

Compania Akhan anunță că furtul nu va fi tolerat: „Luând în considerare amenințarea pe care furtul aparent al Huawei o exercită asupra acționarilor, angajaților și clienților- dar și potențiala pierdere a unor locuri de muncă în SUA, profit și impact economic- Akhan ia în considerare toate opțiunile legale disponibile.”, informează Hotnews.

Sursa foto: Radio Oltenia