Sentință definitivă în cazul Gheorghe Burnei. Ce pedeapsă a primit medicul

Sentință definitivă în cazul Gheorghe Burnei. Ce pedeapsă a primit medicul

Curtea de Apel București a pronunțat sentința în cazul medicului Gheorghe Burnei, trimis în judecată în urmă cu câțiva ani, pentru luare de mită.

Condamnare de 2 ani și șase luni cu suspendare pentru medicul Gheorghe Burnei. Curtea de Apel București a pronunțat sentința de condamnare pentru luare de mită în cazul medicului. Pedeapsa a fost redusă, de la trei ani cu suspendare, stabilită de Tribunalul București, la 2,6 ani cu suspendare, la Curtea de Apel.

„(…) condamnă pe inculpatul Burnei Gheorghe (20 de acte materiale) la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, faptă din perioada mai-decembrie 2016. Menține modalitatea de executare a pedepsei principale, de 2 ani şi 6 luni închisoare stabilită de prima instanță. Reduce perioada interzicerii celorlalte drepturi de la 5 ani, la 2 ani”, se arată în minuta publicată pe site-ul Curții de Apel București.

Judecătorii au mai redus termenul de supraveghere a executării pedepsei principale de la patru ani la trei ani. De asemenea au redus și numărul zilelor de muncă neremunerată în folosul comunității, la care a fost obligat inculpatul, de la 120 zile, la 60 zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Ce pedeapsă a primit medicul Gheorghe Burnei

Pe fond, în anul 2019, magistrații Tribunalului București l-au condamnat, pe medicul Gheorghe Burnei, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat pentru luare de mită (21 de fapte).

Pe lângă condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare, judecătorii au decis interzicerea, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea următoarelor drepturi pe o perioadă de 5 ani: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Procurorii l-au acuzat pe medicul Gheorghe Burneică ar fi primit mită de la părinții copiilor pe care i-a tratat. Aceasta era disimulată prin contracte de donaţii. Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari. Banii, au susținut procurorii ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită.