Semnele care arată că Vladimir Putin a înțeles că nu poate câștiga războiul. Ce strategie a adoptat președintele rus

Semnele care arată că Vladimir Putin a înțeles că nu poate câștiga războiul. Ce strategie a adoptat președintele rus

Eforturile de război ale Rusiei și pierderile uriașe de pe front în aproape un an de război l-au făcut pe Vladimir Putin să adopte o schimbare de atitudine, dorind pacea. În acest sens, președintele rus a făcut primul pas pentru a declanșa negocieri de pace cu Ucraina. Doar că o pace ar însemna înghețarea conflictului și reluarea sa atunci când Rusia se va reface.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare (NSDC) din Ucraina, a vorbit despre semnele care arată că liderul de la Kremlin a înțeles în sfârșit că nu are șanse de a câștiga războiul. Putin și-a constituit un grup care să încerce să negocieze cu Kievul, prin intermediari, alte țări ce pot avea legături cu ambele părți aflate în conflict.

Vladimir Putin, eforturi pentru negocieri de pace cu Ucraina

Oleksii Danilov a evidențiat că Putin consideră Brazilia drept unul dintre posibilii intermediari pentru demararea unor posibile discuții de pace.

„Putin dă ordine să asedieze total regiunile Lugansk și Donețk. Nu există niciun secret în spate. Mai mult, acum ei au început să realizeze că, cu siguranță, nu sunt capabili să atingă acele obiective de ocupare a țării noastre pe care și le-au propus anterior. Acesta este motivul pentru care astăzi cerșesc. Ei implică un întreg grup de intermediari”, a explicat Danilov.

Potrivit acestuia, în prezent, Rusia face eforturi uriașe cu grupuri separate pentru a le înclina spre negocieri, iar Brazilia și alte state sunt văzute ca intermediari care pot aduce pacea între Rusia și Ucraina.

Danilov a mai spus că Ucraina are patru condiții pentru a lua în considerare o posibilă negociere cu rușii, și anume retragerea trupelor ruse din toate teritoriile ucrainene ocupate temporar, revendicarea răspunderii la un tribunal pentru toți civilii uciși în război, garanții de securitate pentru Ucraina și responsabilitate.

Ucraina se așteaptă la o ofensivă rusească în primăvară

În ciuda ideilor promovate de Putin, cum că Rusia dorește pacea însă inamicul refuză orice negocieri, Ucraina se așteaptă la o ofensivă și mai mare în primăvară, care ar putea viza părțile de est și de sud ale țării.

Oleksii Reznikov a declarat săptămâna trecută presei franceze că se așteaptă ca Rusia să trimită cel puțin 500.000 de militari în atacul preconizat, potrivit ziare.com.