Evenimentul Zilei > Politica > Semnal de alarmă. Marcel Ciolacu: „Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni”
Semnal de alarmă. Marcel Ciolacu: „Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni”

Semnal de alarmă. Marcel Ciolacu: „Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni”

Liedrii politici reacționează la tragedia de vineri dimineața de la Matei Balș. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a transmis, condoleanţe familiilor pacienţilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul violent din spital.

Semnal de alarmă. El spune că este „şocant, sfâşietor şi revoltător” că Guvernul nu a făcut nimic ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se mai repete. Și iată că de la o oră la alta crește numărul victimelor. S-a ajuns la cinci decese.

7 spitale au ars în ultimele luni şi Guvernul nu a făcut nimic concret. „Acţiuni de faţadă”

„Doresc să transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la „Matei Balş” şi recuperare grabnică celor răniţi. Curajul şi pregătirea medicilor, asistentelor şi personalului medical care au acţionat excepţional într-o situaţie limită a făcut ca multe vieţi să fie salvate. Cu toate acestea, este şocant, sfâşietor şi revoltător să vedem că, dincolo de împărţirea funcţiilor, pasarea continuă a responsabilităţii şi lupta politică, acest Guvern nu a făcut absolut nimic pentru ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se mai repete.

Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni: Piatra Neamţ în noiembrie; Spitalul CFR Cluj Napoca, tot noiembrie; Spitalul Judeţean Târgu Mureş, secţia ATI, în 4 decembrie; Spitalul de Psihiatrie Socola, Iaşi pe 25 decembrie; Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ianuarie; Spitalul de Psihiatrie din Gataia Timiş pe 5 ianuarie şi acum „Matei Balş” în 29 ianuarie. În tot acest timp, nu s-a făcut concret nimic. Doar acţiuni de faţadă, de imagine.

Vom continua să numărăm morţii până când autorităţile nu vor înţelege că trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să se ridice la înălţimea funcţiilor pe care le ocupă. Câte spitale trebuie să mai ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva?”, a scris liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Semnal de alarmă. Până la această oră s-au consemnat cinci decese

Din informaţiile transmise de către Ministerul Sănătăţii, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi. Aceștia se aflau în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’, afectat de incendiu.