Semeringul Bănățean. Plimbare cu trenul pe cea mai veche cale ferată. Peisajele depășesc Austria și Elveția

Semeringul Bănățean. Plimbare cu trenul pe cea mai veche cale ferată. Peisajele depășesc Austria și Elveția Sursă Otrăvițaanima

Semeringul Bănăţean este cea mai veche cale ferată de munte din România și a fost declarată în anul 2021 Destinaţia Anului. Ghizii de turism au explicat de ce merită vizitată Calea ferată Oraviţa - Anina și care sunt principalele atracții.

Turiștii pot să viziteze Semeringul Bănăţean, calea ferată Oraviţa-Anina, cea mai veche cale ferată de munte din România. Acesta este considerat cel mai spectaculos loc din Banat, iar cei care ajung aici au parte de o mulțime de atracții turistice. Semeringul Bănăţean este și o lucrare inginerească unică în România.

„De ce merită să mergi o dată în viaţă pe Calea ferată Oraviţa - Anina (Semeringul bănăţean)?

Este prima cale ferată de munte de pe teritoriul României si cea mai spectaculoasă, inaugurată la 15 decembrie 1863. Are 14 tunele şi 10 viaducte. Are o lungime de 33,4 km cu o diferenţă de nivel de 338 m, de la altitudinea de 218 m (Oraviţa) la 558 m (Anina).

Ne puteți urmări și pe Google News

Este o lucrare inginerească unică în România prin pante de înclinare de 20 la mie şi razele unor curbe de numai 114 metri. Totul este făcut în „piatra cioplită”. Are 21 km de tăieri în stâncă”, explică promotorii obiectivelor turistice din Banatul Montan.

Autorii acestui traseu sunt: inginerii Anton Rappos şi Karl Dülnig; arhitecţii Karl Maniel, Johann Ludwig Dollhoff-Dier. Construcţia acestei linii a fost un rezultat al exploatărilor miniere din ţinutul Banatului de Sud. În prezent, calea ferată este în proprietatea statului român.

Ce pot face turiștii la Semeringul Bănăţean

Promotorii le-au explicat turiștilor și unde se poate mânca, modalitatea în care se cumpără biletele, dar şi locul din tren în care se văd cel mai bine peisajele.

Recomandări:

1. Locuri de mâncat în Anina recomandate, la 5-7 minute de gară: @Unicorn-Farmec şi @The gallery pizzeria;

2. Cumpăraţi-vă biletele online: https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries pentru a vă asigura locul. Există rsicul ca trenul să fie supraaglomerat. Totuşi, se pot cumpăra bilete şi din tren;

3. Mergeţi într-o zi nu foarte călduroasă. Trenul merge prin pădure, dar în vagoane este foarte cald în zilele de vară;

4. Mergeţi cu 15-30 de minute înainte de plecare. Din Oraviţa, plecarea este la 11.15, iar din Anina este la 14.40, potrivit oravita-anina.eu.