Evenimentul Zilei > Sport > Selecționerul unei naționale care e o rivală de tradiție a României se află în stare critică în spital. S-a infectat cu coronavirus
Selecționerul unei naționale care e o rivală de tradiție a României se află în stare critică în spital. S-a infectat cu coronavirus

Selecționerul unei naționale care e o rivală de tradiție a României se află în stare critică în spital. S-a infectat cu coronavirus

Sunt mari probleme pentru selecționerul reprezentativei de rugby a Georgiei, Levan Maisaşvili, care s-a infectat în Africa de Sud cu coronavirus.

Levan Maisaşvili, selecționerul naționalei de rugby a Georgiei, internat de o lună într-un spital din Johannesburg (Africa de Sud). Antrenorul este în stare critică după ce s-a infectat cu coronavirus. El a suferit complicaţii la nivelul plămânilor și este ventilat mecanic. Fedrația Română de Rugby a transmis un mesaj de susținere pentru selecționerul unei naționale ce reprezintă un adversar de tradiție al „stejarilor”.

Mesaj de susținere din partea FRR pentru selecționerul Georgiei, infectat cu coronavirus

„Toată lumea cunoaşte marea rivalitate sportivă dintre naţiunile noastre, dar puţini văd dincolo de aceasta valorile pe care ea există: prietenia, respectul şi o mare stimă, valori care leagă cele două ţări. Am primit cu tristeţe vestea despre starea de sănătate şi situaţia medicală în care se află antrenorul echipei naţionale, Levan Maisaşvili.

Dorim să îi transmitem atât lui, cât şi familiei sale, gândurile noastre bune. Georgienii sunt foarte bine cunoscuţi prin puterea lor de luptă şi suntem convinşi că şi Levan va avea puterea să depăşească acest moment critic. Ne dorim să se revină cât mai repede în Georgia şi să ne întâlnim, ca până acum, pe teren, la meci, ca să onorăm încă o dată acest frumos sport”, se arată în mesajul de susţinere trimis de Alin Petrache, preşedintele FRR.

Naţionala Georgiei, locul 12 în ierarhia internaţională, s-a deplasat la final de iunie în Africa de Sud pentru a susţine două meciuri test în compania Springboks, campioana mondială en-titre. Prima partidă programată pe 2 iulie s-a terminat cu victoria sud-africanilor, 40-9, cea de-a doua fiind anulată din cauza numeroaselor cazuri de jucători testaţi pozitiv la COVID-19 din rândul ambelor echipe.

Problemele au început la un turneu efectuat în Africa de Sud

Printre cei testaţi pozitiv s-a aflat şi antrenorul principal al Lelos, Levan Maisaşvili. Internat de o lună într-un spital din Johannesburg, starea acestuia s-a înrăutăţit de a o zi la alta, fiind nevoie să fie ventilat mecanic.

„Din păcate starea lui este în continuare critică, dar nu ne pierdem speranţa că îşi va reveni. Optimismul nostru este dat de tehnologiile de ultimă generaţie care se folosesc pentru ameliorarea stării lui şi de faptul că beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, în plus să nu uităm puterea lui extraordinară de luptă”, a declarat Ioseb Tkemaladze, preşedintele Federaţiei Georgiene de rugby.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: