Peste 7.000 de români și-ar putea petrece vacanța de vară în una dintre cele patru destinații, la prețuri care pornesc de la 338 de euro de persoană în insulele Samos sau Lesbos, de la 385 de euro de persoană în Albania și de la 415 euro de persoană în Alanya, în paradisul all inclusive-ului, taxele de aeroport fiind incluse. Cele patru destinații se adaugă altor insule și stațiuni din Grecia, Spania, Portugalia, Turcia, Cipru și Croația către care turoperatorul organizează anual zboruri charter.

FOTO: Albania, o destinație nedescoperită

Destinație secundară, reprofilată

Samos, a opta insulă ca mărime în Grecia, a fost vizitată până acum numai de românii care și-au petrecut vacanța în Kusadasi și au ales o excursie de o zi în paradisul cu numai 40 de mii de locuitori, bifând astfel două țări vizitate în vacanța lor. Au rămas impresionați de frumusețea plajelor, de peisajele cu munți împăduriți lângă marea turcoaz și de podgoriile unde se produce faimosul vin Samiotiko.

La numai o oră și jumătate de zbor din România, Samos este o bună opțiune de vacanță pentru cei care iubesc atmosfera grecească și vor să cunoască istoria insulei, considerată în mitologia greacă drept casa zeiței Hera.

Pentru o familie cu un copil, sejurul la un hotel de trei stele la începutul lunii iulie, cu transport charter, transferuri și asistență turistică în limba română costă 1.274 de euro.

Ideal pentru o vacanță liniștită

Lesbos este cu siguranță este una dintre cele mai frumoase și mai autentice insule ale Greciei. Verdele măslinilor și al pinilor contrastează cu albastrul azur al mării, conferindu- i un peisaj paradisiac. Aproape de Turcia, insula mai păstrează încă numeroase vestigii, martore ale trecutului său. Lesbos este faimoasă în întreaga Grecie și pentru calitatea rachiului Uzo. Nu vă așteptați să găsiți aici luxul întâlnit în alte insule din Grecia, dar veți descoperi în schimb o destinație ideală pentru vacanțe liniștite în mijlocul naturii.

Este, în același timp, destinația ideală pentru familiile cu copii. O familie cu un copil poate petrece un sejur relaxant de șapte zile, în luna iunie, la prețuri care încep de la 1.000 de euro, cu toate taxele de aeroport incluse, plecările urmând să se efectueze din București.

„Grecia este una dintre destinațiile de vară cele mai cerute de turiștii români, peste 100.000 ajungând an de an pe plajele acesteia cu zboruri charter. Le propunem, în acest sezon, insulele Samos și Lesbos, cu excelente opțiuni de cazare, plaje întinse și peisaje spectaculoase, taverne cu mâncăruri tradiționale și renumita ospitalitate grecească”, anunță Ondina Dobriban, directorul general al Paralela 45.

Mai ieftin ca în România

Albania, considerată ultima destinație nedescoperită din zona mediteraneană a Europei, ar putea atrage cel puțin 1.500 de turiști români în 2018, ajunși pe plajele ei liniștite după un zbor charter de doar o oră și jumatate. Ei se vor alătura astfel vest-europenilor care aleg Albania pentru intimitatea și rafinamentul stațiunilor, oportunitățile de shopping la prețuri mai mici decât în România, gastronomie, tradiții și istorie.

Două oraşe medievale – Gjirokaster şi Berat –, şi unul antic – Butrint, care fac parte din patrimoniul UNESCO, sunt câteva atracții pe care străinii nu le ratează în vacanța lor și care trebuie să se regăsească și în agenda de vacanță a românilor. Oricare stațiune ar alege, Durres, Golem sau Vlore, turiștii au o varietate de hoteluri de trei, patru și cinci stele, tariful pentru vacanța unei familii pornind de la 770 de euro în luna iunie.

FOTO: Alanya, un oraș-port care merită vizitat

Perla Rivierei turcești

Românii iubitori de vacanțe pe litoralul turcesc pot opta și pentru Alanya, considerată perla Rivierei turcești și aflată la 120 de kilometri de Antalya. Dincolo de resorturile de patru și cinci stele, în care meniurile și divertismentul satisfac și cele mai exigente cerințe, Alanya are nenumărate atracții. Nu trebuie ratate bazarul central, portul, Turnul Roșu – simbolul orașului, castelul – muzeu în aer liber, care oferă o priveliște grandioasă asupra orașului, dar nici localurile cu specific sau zonele de promenadă. Pentru o familie cu doi copii, vacanța în Alanya poate costa de la 1.400 de euro.

Zboruri directe

„Anul acesta, în premieră în România, vom opera un charter pe aeroportul din Alanya, plecările fiind din București. În acest fel se va reduce considerabil durata transferului către hotelurile din zonă. Resorturile din Alanya sunt dintre cele mai spectaculoase și oferă turiștilor tot confortul în vacanța lor, fie că vor să stea la plajă, să facă sport sau să relaxeze în centrele spa. Zona merită însă explorată și le recomandăm să viziteze orașul, castelul, portul, să se plimbe cu barca pe Marea Mediterană ori să facă scuba diving, activități care le vor oferi experiențe nemaipomenite în vacanța lor”, precizează Ondina Dobriban.

În rate și cu reducere

Oricare dintre cele patru destinații noi ați alege, pachetele sunt mai ieftine în perioada de Early Booking, când sunt afișate reducerile oferite la cazare de partenerii locali ai turoperatorului român. Sejururile pot fi cumpărate și în rate, până la 12 rate fără dobândă, cu cardurile de credit puse la dispoziție de băncile partenere ale turoperatorului Paralela 45.

Te-ar putea interesa și: