Şefii Internelor, nemulţumiţi de activitatea Poliţiei Constanţa

Şefii Internelor, nemulţumiţi de activitatea Poliţiei Constanţa

Activitatea Poliţiei Constanţa pe anul 2010 "este mediocră, chiar submediocră", a declarat astăzi la Constanţa chestorul Ioan Dascălu, secretar de stat în cadrul ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

"Nu sunt deloc mulţumit de performanţele Poliţiei Constanţa, în primul rând modul în care este gestionată situaţia operativă la nivelul judeţului nu este corespunzător. Nu sunt mulţumit de calitatea actului poliţienesc, dar şi de modul în care se desfăşoară activitatea de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional", a declarat oficialul MAI. Chestorul Ioan Dăscalu s-a arătat "alarmat" de creşterea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor şi "îngrijorat" de numărul mai mare al accidentelor rutiere. Secretarul de stat este primul oficial al MAI care, în ultimii ani, recunoaşte deschis că "lucrurile nu stau deloc bine la nivelul Inspectoratului Judeţean Constanţa“, dar îi acordă deocamdată circumstanţe atentuante comisarului şef Dumitru Catană, numit în funcţie în urmă cu doar patru luni. Monitorizaţi în următoarele două luni

"Rezultatele nu sunt deloc mulţumitoare, performanţa este mediocră şi din acest moment vom monitoriza foarte atent cum se vor desfăşura activităţile la nivelul conducerii Poliţiei Constanţa. Peste două luni, vom trage linie să vedem dacă lucrurile s-au îmbunătăţit, dacă echipa managerială are o politică coerentă şi nişte priorităţi de acţiune", a mai precizat chestorul Ioan Dascălu. În 2010, Poliţia Constanţa a avut trei şefi de inspectorat şi s-a cu multiple cazuri de omor, tentative de omor, furturi record din societăţi comerciale şi din maşini, jafuri şi atacuri armate, multe rămase cu autori necunoscuţi şi violenţe între clanurile de interlopi. Iar anul 2011 a debutat cu tripla crimă de la Cernavodă.

Aprecieri pentru poliţiştii de frontieră

Chestorul Ioan Dascălu a participat şi la bilanţul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, unde a mulţumit pentru activitatea depusă de poliţiştii de frontieră în 2010. "Vă rog să păstraţi aceeaşi calitate a activităţii, mai ales în aceste condiţii de criză. IJPF Constanţa este structura care a reuşit să implementeze procedurile conforme spaţiului Schengen şi niciunul din cei 1.400 angajaţi nu a fost implicat în acte de corupţie", a conchis chestorul Dascălu.

Ne puteți urmări și pe Google News