Evenimentul Zilei > Actualitate > Şef de secţie ATI, mesaj crunt pentru cei care înjură medicii
Şef de secţie ATI, mesaj crunt pentru cei care înjură medicii

Şef de secţie ATI, mesaj crunt pentru cei care înjură medicii

În timpul protestelor anti-carantină din România, printre altele, s-au lansat mesaje şi împotriva medicilor. Pentru aceştia, Dorel Săndesc, medic la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, le-a transmis un mesaj.

Profesorul Dorel Săndesc, medic ATI, vicepreședintele Societății Române de ATI, a venit cu un mesaj din partea medicilor: „Nu reprezint aici o armată de îngeri. Suntem, oameni și noi, cu slăbiciunile noastre”, a spus doctorul.

Reamintim că marţi după-amiază, în faţa Primăriei din Timişoara, câţiva zeci de intelectuali au manifestaţie în semn de protest faţă de acţiunile care au avut loc la sfârşitul lunii martie, în faţa locuinţei lui Dominic Fritz.

La manifestaţie a participat şi primarul Timişoarei care a fost vizitat după miezul nopţii de protestatarii anti-carantină strigând demisia şi mesaje xenofobe. În timpul protestelor, tot la Timişoara s-a strigat şi împotriva medicilor, motiv pentru care au decis să se alăture acţiunii din faţa primăriei.

Şef de secţie ATI, mesaj crunt pentru cei care înjură medicii

Injuriile adresate medicilor, cum ar fi: „suntem făcuți criminali, hoituri, escroci, șpăgari ”- dintr-o extremă „întunecată” a societății românești adaugă la frustrările momentului, doctorul timișorean are un mesaj:

„Dacă vreodată veți ajunge să aveți nevoie de noi, chiar dacă pe fruntea voastră ar scrie injuriile aruncate asupra noastră, noi vă vom îngriji cât putem noi mai bine, fiindcă asta este noblețea acestei meserii”, a declarat medicul.

Şi continuă: „Personalul medical din România este supus unei campanii teribile, de injurii, de agresiune, de jignire, suntem făcuţi în toate felurile, suntem făcuţi criminali, escroci, şpăgari…Acestea sunt cuvintele care se revarsă asupra noastră din cealaltă extremă a societăţii româneşti, partea întunecată a ei.

Dacă vreodată veţi ajunge să aveţi nevoie de noi, vă spun atât: chiar dacă pe fruntea voastră ar sta scrise injuriile pe care le-aţi aruncat asupra noastră, să ştiţi că noi vă vom îngriji cât putem noi de bine, pentru că asta este nobleţea acestei meserii. Vă vom îngriji pentru că cei mai mulţi dintre voi sunteţi de fapt nişte suferinzi, nişte bolnavi, manipulaţi grosier pe terenul unei lipse de educaţie, de cultură şi a unei civilizaţii precare.

O molimă teribilă care s-a dezvoltat în paralel cu pandemia v-a afectat minţile, conştiinţa, sufletul care au devenit nişte glande oribile, ce nu sunt în stare să secrete decât ură, primitivism, sălbăticie şi agresiune”, a mai spus doctorul Dorel Săndesc.