Evenimentul Zilei > Social > Şeful Consiliului Concurenţei, ANUNŢ BOMBĂ. Ce CAZ CELEBRU va fi finalizat în următoarea perioadă: „Merge în paralel cu DIICOT…”
Şeful Consiliului Concurenţei, ANUNŢ BOMBĂ. Ce CAZ CELEBRU va fi finalizat în următoarea perioadă: „Merge în paralel cu DIICOT…”

Şeful Consiliului Concurenţei, ANUNŢ BOMBĂ. Ce CAZ CELEBRU va fi finalizat în următoarea perioadă: „Merge în paralel cu DIICOT…”

Se anunţă activitate pentru Consiliul Concurenţei în cea de-a doua parte a anului.Potrivit informaţiilor preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirițoiu ar urma să finalizeze un număr de aproximativ 20 de cazuri în lunile următoare. De asemenea, în acest an Consiliul Concurenței va finaliza un caz privind o presupusă trucare de licitații privind achiziționarea de echipamente electrice de către firme din distribuția electricității, în special Electrica.

Potrivit lui Chirițoiu, cele mai importante din punctul de vedere al dimensiunii economice a actorilor implicați sunt cele legate de zonele de licitații, cum a fost cazul APIA care a fost încheiat curând.

"În toamnă vom finaliza un caz privind o presupusă trucare de licitații la Transgaz. Nu este un caz foarte nou, dar este un caz pe care l-am lucrat împreună cu parchetul. Este un caz care merge în paralel cu DIICOT", a spus Chirițoiu, în cadrul unui seminar organizat de Consiliul Concurenței la Sinaia, potrivit stiripesurse.ro. 

Un caz greu va fi finalizat de Consiliul Concurenţei 

De asemenea, în acest an Consiliul Concurenței va finaliza un caz privind o presupusă trucare de licitații privind achiziționarea de echipamente electrice de către firme din distribuția electricității, în special Electrica.

Tot până la finele anului Consiliul Concurenței va termina, dar nu va ajunge la o decizie cu privire la o altă investigație pe partea de retail, unde Consiliul are suspiciuni privind comportamentul unor jucători mari precum Carrefour sau Cora. De asemenea va fi finalizat cazul privind firmele de asigurări.

"Investigăm presupusul schimb de informații realizat în interiorul Uniunii naționale a companiilor de asigurări. Este un caz care va fi finalizat de echipa de investigații în acest an, urmând ca anul viitor să avem decizia în privința lui", a spus Chirițoiu, potrivit Agerpres.

Pe partea de analize, așa-numitele investigații sectoriale, Consiliul Concurenței a demarat o analiză cu privire la modalitatea în care se stabilește prețul apei, în urma plângerilor venite de la companiile din energie nemulțumite de creșterea continuă a prețului.

De asemenea, în curând Consiliul Concurenței va face publice analizele pe piața pachetelor de servicii multiplay (combinația de servicii de telefonie fixă, mobilă, televiziune prin cablu și Internet) și analiza privind modul în care funcționează piața lemnului.

"Cea mai importantă analiză lansată în acest an a fost cea pe piața carburanților. Ne-a surprins faptul că vedem de peste un an de zile faptul că prețurile la carburanți, fără taxe, în România au o ușoară creștere față de media Uniunii Europene și am vrut să înțelegem ce ar putea să explice această schimbare. Această analiză a fost lansată și o vom finaliza la anul", a declarat Bogdan Chirițoiu.

Care sunt priorităţile Consiliului Concurenţei

În ceea ce privește prioritățile Consiliului Concurenței în următoarea perioadă, Chirițoiu a menționat utilitățile și domeniul sportului.

În ceea ce privește utilitățile, "vrem să găsim o soluție pentru a împăca legea achizițiilor și legea 51, să o facem să funcționeze totuși", a subliniat președintele Consiliului Concurenței.

"Pe partea de sport, avem mult cereri de la primării care vor să finanțeze diferite cluburi sportive. Legea sportului, cu care noi suntem de acord, nu permite plata salariilor pentru sportivii profesioniști și în special în sporturi care au un potențial economic, cum este fotbalul, și aici suntem blocați. De acea încercăm să găsim o soluție", a spus Chrițoiu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: