Evenimentul Zilei > Actualitate > Secție de vot, închisă din cauza Covid-19. Un membru era infectat!
Secție de vot, închisă din cauza Covid-19. Un membru era infectat!

Secție de vot, închisă din cauza Covid-19. Un membru era infectat!

Procesul de votare din comuna Valea Lungă, sat Tăuni, județul Alba a fost întrerupt timp de 30 de minute după ce președintele secției a fost confirmat cu coronavirus.

Incidentul care a închis întreaga secție de votare a avut loc în jurul orei 14:00.

Procesul de votare întrerupt într-o comună din Alba. Activitatea din Secția de votare nr. 429 din satul Tăuni a fost suspendată timp de jumătate de oră, timp în care în interiorul secției s-a făcut dezinfecție. Dezinfecția a avut loc după ce președintele secției a fost confirmat cu COVID, acesta fiind înlocuit cu locțiitorul.

În satul Tăuni din județul Alba sunt 246 de alegători, dintre care până la ora 16,00 au votat peste 30%. Potrivit reprezentanților BEC Alba, președintele secției de vot numărul 429 a primit rezultatul pozitiv la testul COVId-19 pe parcursul zilei de astăzi, conform alba24.ro.

Procesul de votare întrerupt într-o comună din Alba, președintele secției s-a izolat, iar activitatea acestuia a fost preluată de vicepreședintele secției. Sala de votare a fost dezinfectată, iar procesul de vot s-a reluat în condiții normale.

Prezenţa la vot la alegerile parlamentare 2020, mai scăzută faţă de 2016

Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege viitorii deputaţi şi senatori care vor face parte din Legislativ în următorii patru ani. Cele 18.802 de secţiile de votare din România s-au deschis de la ora 7.00, procesul de votare urmând să se încheie la ora 21:00.

Prezența la vot ora 17

Prezenţa la vot pe ţară la alegerile parlamentare a fost, duminică, până la ora 17.00, de 25,3%. Mai exact, 4.602.727 alegători s-au prezentat la urne până acum, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

Este o prezență mai mică decât la alegerile parlamentare din 2016, când prezența la urne la ora 17.00 a fost de 30,75% (5.615.319 de alegători).

Astfel, sunt cu peste un milion de voturi mai puține la această oră, față de alegerile precedente. Până la această oră, trendul este de creștere constantă, de la oră la oră, a decalajului de voturi față de alegerile parlamentare din 2016, scrie RomaniaTV.