Evenimentul Zilei > Politica > Se umple Fondul de rezervă al Guvernului. Acum câteva luni era pe zero; se alocă bani pentru situații neprevăzute
Se umple Fondul de rezervă al Guvernului. Acum câteva luni era pe zero; se alocă bani pentru situații neprevăzute

Se umple Fondul de rezervă al Guvernului. Acum câteva luni era pe zero; se alocă bani pentru situații neprevăzute

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat că în ședința de guvern de vineri se discută a doua rectificare bugetară din acest an, menționând că este una pozitiva, care va asigura buna funcționare a instituțiilor publice.

În urmă cu mai multe luni, ministrul Finanțelor spunea că fondul de rezervă al Guvernului este zero. Dăncilă a punctat că în jur de 700 de milioane de lei vor fi alocate fondului. ”Vom asigura banii pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilități,a alocațiilor de stat penru copii și a indemnizațiilor pentru  creșterea copiilor. Alocăm suplimentar Ministerului Muncii 787 milioane lei, alocăm resurse pentru derularea acțiunilor și programelor de sănătate, majorăm cu 660 milioane lei bugetul pentru fondurile de asigurări sănătate și programele de sănătate. Alocăm în plus peste 317 milioane lei Ministerului Sănătății pentru plata salariilor cadrelor medicale din centrele de permanență și din unitățile de primiri urgențe. Luăm măsuri pentru plata pensiilor militare de stat pentru polițiști, alocăm 116 milioane lei la MAI. Prin rectificarea bugetară, alocăm fonduri suplimentare pentru asigurarea tuturor cheltuielilor și alimentarea fondului de rezervă al statului cu 700 de milioane de lei pentru situații neprevăzute”, a declarat Viorica Dăncilă, conform Știripesurse.ro.