Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu (67 de ani), a făcut, ieri, prima sa vizită la secția de poliție. Măsura face parte din controlul judiciar impus de procurorii DNA în dosarul în care patronul trustului Intact este acuzat de şapte infracțiuni de şantaj. Voiculescu trebuie să se prezinte, săptămânal, la secția de poliție și nu are voie să părăsească țara fără acordul procurorului DNA. O altă decizie luată de oamenii legii a fost confiscarea armelor de vânătoare şi a cartuşelor deținute de acesta.

Vrea să scape de control

Tot ieri, avocații politicianului au contestat la Tribunalul Bucureşti măsura controlului judiciar impus de DNA, proces care se va judeca pe 8 iulie. Procurorii DNA susțin că Dan Voiculescu „a amenințat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situația în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare”.

Potrivit unor surse judciare, citate de televiziuni, este vorba de afaceriştii Octavian Crețu (acționar majoritar Romaqua), Nicolae Palfi (vicepreședinte Romaqua) și Nelu Iordache (acționar majoritar Romstrade). Surse judiciare citate de „Evenimentul zilei” au explicat că doar Palfi şi Iordache au calitatea de denunțători în acest dosar.

Octavian Crețu este şi cel care a realizat singurele înregistrări cu Adrian Năstase. Acestea au fost folosite în inculparea şi mai apoi în condamnarea definitivă, la patru ani cu închisoare, a fostului premier în dosarul Zambaccian. Presa a relatat că, în trecut, Crețu a fost chiar vicepreședinte al PC. Singura reacție acestui a fost: „Să lăsăm justiția să lămurească”.

Problema apelului ICA

Principala problemă a lui Voiculescu rămâne însă procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentară (ICA), de la Curtea de Apel Bucureşti. El contestă o condamnare de cinci ani cu executare, dar procurorii DNA cer 12 ani cu executare. Următorul termen din acest proces este pe 7 iulie. Prima mișcare a avocaților săi a fost să ceară strămutarea dosarului la o altă instanță.

Voiculescu este nemulțumit după ce noul complet de judecată, format din Camelia Bogdan şi Alexandru- Mihai Mihalcea, i-au respins mai multe excepții și a extins sechestrul asigurator pe mai multe imobile și acțiuni. Voiculescu a anunțat, ieri, că va organiza o conferință de presă duminică seara, în care este dispus să răspundă la toate întrebările.

Este mulțumit de procuror

Dan Voiculescu a susținut, ieri, pe blogul personal, că acuzațiile de șantaj nu au legătură cu el, iar acestea „erau bazate pe niște declarații mincinoase”. „Totodată, vreau să subliniez atitudinea corectă a procurorului care m-a audiat și să-l asigur că voi respecta prevederile din ordonanța prin care a dispus controlul judiciar. În perioada imediat următoare, se va demonstra că atât în serviciile secrete, cât și în sistemul judiciar, inclusiv DNA, există oameni onești care își fac cu conștiinciozitate meseria,” a spus Voiculescu.

Mogulul Antenelor a ajuns să fugă de presă

Marian Păvălaşc

Îmbrăcat într-un tricou roz cu ciclamen, dar posomorât la față, Dan Voiculescu a mers, vineri, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, pentru a stabili în ce zi a săptămânii se va prezenta la poliție în cadrul controlului judiciar.

Fostul senator a avut un comportament ciudat pentru un mogul media: a ales să evite presa. La ieșirea din sediul poliției, a tulit-o pe o altă cale de acces, departe de privirile ziariștilor. Reporterii au mai apucat doar să-l filmeze și fotografieze în luxosul său jeep Range Rover.

Dan Voiculescu părea că privește în gol fără să citească ultima pagina a Jurnalului Național, pe care îl patronează, cu avancronica sfertului de finală de la Mondiale dintre Franța și Germania. La un moment dat, el a lăsat geamul în jos pentru a nega că ar fi cerut de la Nelu Iordache 900.000 de euro ca taxă de protecție.

Polițiștii i-au luat pușca de vânătoare

La plecare, Voiculescu a făcut un singur comentariu „Vreau să vă spun că nu am nimic de ascuns”, a precizat el, coborând încă o dată geamul maşinii.

Ulterior, în cursul zilei de vineri, la reşedinţa lui Dan Voiculescu din Corbeanca au sosit polițiști pentru a ridica arma de vânătoare și cartușele aferente, aflate în posesia omului de afaceri.

Potrivit legii, o persoană sub control judiciar nu are dreptul să mai dețină o armă de foc.

În plus, aceasta trebuie să se prezinte, săptămânal, la poliție, să nu părăseasca țara decât cu acordul procurorilor, și nici să nu se apropie de denunțători și de martori. ori să ia legătura cu ei.


Voiculescu a încercat să pară detașat de problemele pe care le are cu justiția


Felix a fugit de presă și s-a ascuns în mașina sa de lux