Evenimentul Zilei > Actualitate > Se schimbă regulile în Grecia. Tot ce trebuie să știe românii despre situația epidemiologică
Se schimbă regulile în Grecia. Tot ce trebuie să știe românii despre situația epidemiologică

Se schimbă regulile în Grecia. Tot ce trebuie să știe românii despre situația epidemiologică

Grecia a luat noi decizii în ceea ce privește restricțiile impuse pe fondul răspândirii cazurilor de infectare cu tulpina Delta, care urmează să declanșeze al patrulea val de pandemie la nivel mondial.

În atenția tuturor românilor! Noi reguli se impun în Grecia, pe fondul creșterii numărului infectărilor cu coronavirus. Toți lucrătorii din turism și restaurante trebuie să se testeze regulat împotriva SARS-COV-2. Noua măsură era valabilă doar pentru anumite insule turistice ale Greciei, însă autoritățile elene au hotărât impunerea sa la nivel național.

Toți lucrătorii nevaccinați trebuie să se testeze

Toți angajații din turism și din restaurante, care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului, trebuie să se testeze regulat. Deși până în prezent regula a fost impusă doar pe anumite insule ale Greciei, unde s-au și închis resturante, iar muzica a fost interzisă, autoritățile elene au decis să extindă măsura la nivel național din cauza creșterii numărului infectărilor cu tulpina Delta a coronavirusului, despre care se informează că va declanșa valul patru al pandemiei.

‘Obiectivul este ca țara noastră să transmită în continuare mesajul că a fost şi rămâne o destinaţie turistică sigură’, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul adjunct pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Hardalias, potrivit Reuters.

Angajații trebuie să se testeze de două ori pe săptămână. Grecia speră ca astfel să țină în frâu cazurile de coronavirus și să ofere economiei șansa de a se redresa, după ce, anul trecut, aceasta a fost îngenuncheată.

Care este situația pe insula Mykonos. „Un semnal prost pentru turism”

Pe insula Mykonos, cazurile de infectare au înregistrat creșteri rapide astfel încât deplasările pe timp de noapte, precum și muzica au fost interzise. Și localurile și-au întrerupt activitatea.

Ministrul Hardalias a spus că situația s-a mai ameliorat, motiv pentru care autoritățile elene vor decide, în următoarele zile, dacă restricțiile vor fi prelungite sau nu.

Fostul prim-ministru Alexis Tspiras, liderul principalului partid de stânga de opoziţie, Syriza, a transmis că restricțiile reimpuse în Grecia reprezintă ‘un semnal foarte prost’ pentru economia acesteia. O cincime din economia Greciei depinde de turism.

Oamenii de afaceri din HoReCa aduc noi acuzații la adresa autorităților elene. Ei spun că guvernanții au decis să distrugă economia insulei. Mai mulți afaceriști și-au exprimat nemulțumirea și speră ca autoritățile să revizuiască regulile impuse.

”Au decis să distrugă economia insulei, în cel mai critic moment al anului”, a declarat Iraklis Zisimopouos, proprietar de hotel, conform Reuters. ”Sperăm să se răzgândească repede”, a mai spus Zisimopouos. 40 de turiști au părăsit hotelul omului de afaceri, în urma impunerii restricțiilor amintite.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: