Autoritățile elene au impus noi restricții pe insula Mykonos, ca urmare a exploziei cazurilor de coronavirus. Astfel, muzica este interzisă, iar localurile – restaurantele și barurile – vor fi închise pentru o perioadă de cel puțin zece zile. Insula este una dintre cele mai populare destinații ale Greciei, care atrăgea peste un milion de turiști în fiecare sezon de vară.

Noi restricții de circulație. Când se pot deplasa cetățenii

Staturi de la Hollywood, dar și modele și mai mulți sportivi se deplasează, în fiecare vară, pe insula celor bogați, care atrage în fiecare sezon estival peste un milion de turiști.

În urma raportării unui nou focar de coronavirus, Ministerul Protecției Civile a anunțat impunerea unor noi rectricții. 24 de ore din 24 va fi interzisă muzica, dar și activitatea restaurantelor și barurilor. Cetățenii se pot deplasa, în scop profesional sau sanitar, în intervalul 01:00 – 06:00, potrivit The Guardian.

Restricţiile se află în vigoare până pe 26 iulie.

Numărul cazurilor COVID-19 din Mykonos a crescut 

În Grecia, numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele săptămâni, iar autoritățile au decis să impună imunizarea prin vaccin pentru cadrele medicale și pentru angajații din centrele pentru vârstnici. Din aceeași cauză au fost impuse și restricții precum permiterea accesului în diverse localuri doar pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

„Facem apel la rezidenţii şi turiştii de pe frumoasa noastră insulă să respecte strict măsurile… ca să putem controla şi opri răspândirea virusului şi ca Mykonos să revină la normalitate”, a transmis Ministerul Protecției Civile.

Restricții asemănătoare ar putea fi impuse și în insulele Chios și Santorini, dar și în două orașe din Creta.

Amintim că reprezentanţii Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) au anunţat joi seara că Grecia fost inclusă pe lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, ceea ce înseamnă că românii care revin în ţară şi care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 sau nu prezintă un test PCR negativ, vor intra în carantină.