Evenimentul Zilei > Social > Se închid plajele şi barurile începând cu weekend-ul care vine
Se închid plajele şi barurile începând cu weekend-ul care vine

Se închid plajele şi barurile începând cu weekend-ul care vine

Decizia vine în urma numărului în creştere de infecţii cu noul coronavirus. În acest context s-a decis închiderea temporară a plajelor şi barurilor.

Aşadar, Plajele din Miami, Fort Lauderdale și Palm Beach, populare în rândul rezidenților și turiștilor, vor fi închise la sfârșitul săptămânii.

Districtul Los Angeles, principalul focar de coronavirus din California, a anunţat că îşi va închide temporar plajele în weekendul ce urmează – care include data de 4 iulie, ziua naţională a Statelor Unite – în condiţiile unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19.

Fără plajă şi distracţii pe 4 ilulie

„Din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, toate plajele din districtul Los Angeles vor fi din nou temporar închise în acest weekend, în perioada 3-6 iulie”, a declarat pe Twitter o reprezentantă a autorităţilor din acest comitat, Janice Hahn. „Am avut aproape 3.000 de cazuri doar azi. Nu putem risca să avem aglomeraţie la plajă în acest weekend”, care include ziua de 4 iulie, a adăugat ea.

Duminică, guvernatorul Californiei a ordonat închiderea barurilor din Los Angeles şi din şase alte districte ale statului din cauza creşterii numărului de contaminări.

Potrivit autorităţilor sanitare din districtul Los Angeles, inspecţiile efectuate săptămâna trecută au arătat că 49% dintre baruri şi 33% dintre restaurante nu respectau recomandările de distanţare socială. În plus, 54% dintre angajaţii barurilor inspectate şi 44% dintre lucrătorii din restaurante nu purtau mască sau vizieră, aşa cum se solicită în prevederile legale.

Oraşul american Miami a înăsprit amenzile pentru localurile care nu respectă normele împotriva COVID-19, care se vor confrunta de acum înainte cu riscul de a fi închise pentru perioade de până la 30 de zile, în timp ce la Miami Beach vor fi aplicate amenzi de 50 de dolari persoanelor care nu poartă măşti de protecţie în spaţiile publice.

Primarul din Palm Beach, Dave Kerner, va emite un ordin de închidere a plajelor aflate sub jurisdicția sa

„Vom emite mâine dimineață un ordin, care va închide plajele din Palm Beach pe toată perioada weekend-ului. Este un rezultat nefericit, dar sănătatea publică rămâne în centrul atenției liderilor aleși din Palm Beach”, a spus Kerner. „Din păcate, 4 iulie nu va fi petrecut pe plajă”, informează CNN.