Evenimentul Zilei > Economie > Veste crucială pentru români! Orban e hotărât. Sunt vizate taxele a milioane de români
Veste crucială pentru români! Orban e hotărât. Sunt vizate taxele a milioane de români

Veste crucială pentru români! Orban e hotărât. Sunt vizate taxele a milioane de români

Ludovic Orban a precizat că îşi doreşte un climat legistaltiv stabil şi o revenire rapidă a economiei. Cu privire la taxe şi impozite şi la ce să se aştepte românii, premierul a lămurit şi această problemă.
Premierul Ludovic Orban a vorbit despre posibila majorare a taxelor şi impozitelor, explicând că liberalii nu vor să le mărească: „Credeți-ne când spunem că nu vom majora taxe și impozite. Dacă vrem să avem o revenire rapidă, normal că nu punem frâne de natură fiscală”

Problema principală a guvernului: să îmbunătăţească gradul de colectare

”Suntem în perioada de finalizare a programului de guvernare pe care îl vom prezenta, cel mai probabil, luni. Ca linii generale, noi ne dorim un climat legislativ, fiscal stabil, predictibil. Când am spus că nu vom majora taxe și impozite, chiar credeți-ne ce spunem. Dacă vrem să avem o revenire rapidă, normal că nu punem frâne de natură fiscală în procesul de revenire economică și de asigurare a unei creșteri economice cât mai rapide.

Pentru a putea să asigurăm stabilitatea fiscală, va trebui să avem un control mai bun al costurilor bugetare și să îmbunătățim gradul de colectare. Ministerul Finanțelor lucrează la proiecte importante care, cu siguranță, atunci când vor fi implementare, vor aduce o îmbunătățire a colectării”, a spus premierul Orban.

Priorităţi: cercetarea, tehnologizarea, mediu, reformă solidă în educaţie

„Vă spun de acum că preocuparea noastră este aceea de a asigura un nivel din ce în ce mai ridicat al investițiilor, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat”, a declarat premierul şi continuă:  „Suntem foarte preocupați de partea de cercetare, inovare și mai ales de aplicarea rapidă a rezultatelor cercetării și inovării, de transferul tehnologic. Nu în ultimul rând, digitalizarea, pentru noi, este un pilon fundamental în perioada care va veni.

O preocupare pentru mediul înconjurător, pentru punerea în practică a Green Deal va fi o componentă extrem de importantă a guvernării. Ne dorim o reformă foarte solidă în educație, care să aducă educația cât mai aproape de nevoile reale ale pieței muncii”, a concluzionat premeirul Ludovic Orban.