Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan scoate Poliția locală în teren. Va face echipă cu Garda de Mediu
Nicușor Dan scoate Poliția locală în teren. Va face echipă cu Garda de Mediu

Nicușor Dan scoate Poliția locală în teren. Va face echipă cu Garda de Mediu

Polițiștii locali vor efectua controale în teren, alături de inspectorii din Garda de Mediu, pentru a depista și sancționa încălcarea normelor de mediu la nivelul municipiului București.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că poliţişti locali vor fi detaşaţi la Garda de Mediu a Municipiului Bucureşti, în vederea efectuării de controale în teren. În opinia sa, aceasta este o măsură extrem de utilă pentru a da curs sesizărilor venite de la cetățeni în legătură cu problemele de mediu.

„O chestiune aparent simplă, dar, în opinia mea, foarte importantă: există voinţă la nivelul Ministerului Mediului de a controla încălcări de mediu în Bucureşti. Există o deficienţă de resurse la nivelul Gărzii de Mediu a Municipiului Bucureşti şi am decis azi să ajutăm Garda de Mediu cu poliţişti locali, care să fie detaşaţi de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a exista nişte echipe mixte, care să controleze respectarea problemelor de mediu din Bucureşti”, a afirmat primarul general, după o vizită la Ministerul Mediului.

Potrivit spuselor primarului general, aceste echipe mixte ar urma să îşi înceapă activitatea chiar de săptămâna viitoare. De asemenea, el a precizat că va fi utilizat şi laboratorul mobil ale Primăriei Municipiului București pentru a obține informații privind calitatea aerului.

„PMB are un laborator mobil pe care nu îl foloseşte, cu care se poate duce oriunde să măsoare calitatea aerului şi o să folosim în comun acest laborator pentru tipul acesta de controale”, a mai spus Nicuşor Dan.

Finanțare pentru stații de încărcare

Nicușor Dan a adăugat că Primăria Capitalei va finaliza până la sfârşitul acestei luni documentaţia în vederea obţinerii de fonduri pentru amenajarea unor staţii de încărcare destinate autoturismelor electrice.

Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan

„Există bani pentru staţiile de încărcare. Vom face aplicaţia până la sfârşitul lunii noiembrie şi o vom implementa în anul care urmează, pentru că stimularea trecerii de la benzină, motorină către electric este importantă pentru poluarea aerului din Bucureşti. O să colaborăm”, a spus Nicuşor Dan.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a informat că va fi prelungit cu o lună termenul până la care Primăria Capitalei poate aplica pentru obţinerea a 23 de milioane de lei prin Fondul de Mediu în vederea extinderii reţelei de încărcare a maşinilor electrice.