Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine se distrează cu noi? A apărut cel de-al treilea monolit. FOTO
Cine se distrează cu noi? A apărut cel de-al treilea monolit. FOTO

Cine se distrează cu noi? A apărut cel de-al treilea monolit. FOTO

Un nou monolit misterios a apărut în Statele Unite, de această dată lângă un oraș din California. Este al treilea obiect metalic, după cel din Utah și România.
La sfârșitul lunii trecute, în deșertul Utah a apărut un monolit din senin. Nu după mult timp, în România a apărut o altă structură cu aspect identic. Acum, încă un monolit a fost descoperit, de data aceasta în California.

În prezent există un monolit în vârful muntelui Pine din Atascadero, a scris pe Twitter Connor Allen, ataşând trei imagini care surprindeau noul şi ciudatul monolit din vârful muntelui.

Spre deosebire de cel de al doilea monolit găsit lângă un faimos sit arheologic din nordul României, acest monolit pare a fi la fel de curat ca – sau poate chiar mai strălucitor decât – primul, descoperit în sălbăticia deşertului din Utah la sfârșitul lunii trecute.

Este un plan reușit de marketing? Sau extratereștri se joacă cu noi?

Avem încă o claritate zero asupra originilor sau scopului din spatele structurilor ciudate.

Este același design triunghiular din oțel inoxidabil și are o înălțime de aproximativ 10 metri. În mod ciudat, acest monolit nu era ancorat bine în pământ ca cel găsit în Utah și putea fi ușor „răsturnat cu o forță puternică”, potrivit presei locale de știri Atascadero News .

Dacă trecutul este preludiu, acum vom aștepta ca monolitul să dispară peste noapte – la fel ca cele găsite în Utah și România

Coloana argintie de metal a fost găsită pe o colină, la două săptămâni după ce un obiect similar a fost descoperit în deşertul din Utah, de unde a dispărut ulterior, dar și după cel din județul Neamț, care de asemenea a dispărut fără să se afle mai nimic despre el.

Obeliscul din California are trei feţe, trei metri înălţime şi latura de 45 de centimetri. Pare să fi fost făcut din oţel inoxidabil, este sudat și are nituri. Spre deosebire de cel găsit în Utah, care era bine înfipt în pământ, acest monolit nu pare la fel de bine fixat, scrie cnet.