Evenimentul Zilei > International > Se închide țara două săptămâni! Oamenii de știință spun clar: Carantina, singura cale de a opri dezastrul
Se închide țara două săptămâni! Oamenii de știință spun clar: Carantina, singura cale de a opri dezastrul

Se închide țara două săptămâni! Oamenii de știință spun clar: Carantina, singura cale de a opri dezastrul

O carantină totală de două săptămâni este singura modalitate prin care mai poate fi prevenită implozia sistemului național de sănătate!

Acesta a fost sfatul dat de oamenii de știință guvernului Marii Britanii. Experții au indicat că doar o închidere totală a țării vreme de 14 zile ar putea să mai oprească un dezastru al National Health System (NHS), sistemul sanitar britanic.

Șeful NHS a avertizat că, în caz contrar, numărul de cazuri de infecție cu coronavirus ar putea ajunge la 38.000 pe zi.

În acest moment, deja peste 10 milioane de britanici au fost plasați în diverse forme de carantină locală, în diverse regiuni din Regatul Unit.

În același timp, executivul condus de Boris Johnson încearcă disperat să evite o carantină totală, necesară dacă numărul cazurilor de infectări cu coronavirusul chinezesc ar crește iarăși masiv.

Probleme pentru premier

Un studiu realizat de Imperial College London și Ipsos Mori arată că numărul de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 se dublează la fiecare șapte sau opt zile. Mai mult, o altă veste îngrijorătoare este că rata de infectare – R – a crescut la un nivel record, de 1,7.

În aceste condiții, premierul Johnson a avertizat că o nouă carantină impusă la nivel național ar fi un dezastru pentru Marea Britanie. „Nu vreau o nouă carantină națională”, a spus prim-ministrul, adăugând că crede că „ar fi absolut greșit pentru această țară” și a promis că va face tot ce-i stă în putere pentru a preveni un astfel de scenariu.

Cea mai mare problemă este legată acum de redeschiderea școlilor, care s-ar putea închide în scurt timp din cauza creșterii numărului de infectări.

Probleme mari în Marea Britanie

Numărul de infectări a crescut joi cu 3.395 de cazuri și 21 de noi morți, în condițiile în care accesul la testări a devenit tot mai dificil, iar britanicii caută cu disperare un loc în care să se poată programa pentru a-și face testul.

Din această cauză, mai multe regiuni, printre care zonele metropolitane Manchester, Birmingham și Leicester , au intrat în diverse forme de carantină locală. Reguli tot mai dure au fost impuse în aceste regiuni, restaurantele și cafenelele se află sub restricții, iar după ora 10.00 seara totul este închis.

De asemenea, zonele Merseyside și Lancashire sunt în pericol să intre în carantină dură, iar zona Londrei, cu o creștere accentuată a numărului de cazuri, riscă același tratament din partea autorităților sanitare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: