Evenimentul Zilei > Social > Profesorul Alexandru Rafila avertizează în privința creșterii numărului de infecții cu coronavirus
Profesorul Alexandru Rafila avertizează în privința creșterii numărului de infecții cu coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila avertizează în privința creșterii numărului de infecții cu coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila îi sfătuiește pe români să nu intre în panică din cauza numărului record de cazuri noi de COVID-19 anunțat miercuri.

Românii sunt sfătuiți să nu intre în panică după ce miercuri a fost anunțat un număr record de cazuri noi de COVID-19. Sfatul a fost dat de profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus are legătură cu faptul că românii au revenit acasă, din concedii. Alexandru Rafila afirmă că este probabil ca în următoarea perioadă, respectiv de 10-15 zile, să se constate în statistici și influență avută asupra deschiderii școlilor de către pandemia de COVID-19.

„Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile”

„Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curbă de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a declarat Alexandru Rafila la digi24.ro.

„Nu trebuie să intrăm în panică”

Potrivit acestuia, este important de observat dacă numărul mare raportat miercuri este un trend sau o întâmplare.

„Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive. Iar asta este una din ele. Vedem dacă e întâmplare sau trend. E foarte important. Al doilea comentariu pe care îl am este faptul că suntem la jumătatea lui septembrie şi dacă se confirmă numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu”, a mai precizat Alexandru Rafila .

Miercuri a fost înregistrat un nou record negativ de infecții cu coronavirus. Au fost raportate 1.713 cazuri. Respectiv cu peste 200 de cazuri mai mult decât precedentul record de pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: