Școlile și grădințele din Popești-Leordeni se închid.

Începând cu data de 18 martie, şcolile din localitatea Popești – Leordeni se vor închide pentru o perioadă de 14 zile din cauza COVID-19. Primarul orașului, Petre Iacob, a făcut acest anunț pe contul său de Facebook. El a prezentat și adresa DSP Ilfov prin care a fost instaurată măsura de închidere a unităților școlare.

„Școlile și grădinițele din Popești – Leordeni se vor închide pentru o perioadă de 14 zile începând de mâine. Fac apel iarăși cu această ocazie la întreaga comunitate, să ne mobilizăm împreună, să respectăm măsurile de protecție impotriva răspândirii noului Coronavirus și să conștientizăm că scăderea sau creșterea ratei incidenței la mia de locuitori, depinde doar seriozitatea cu care această pandemie este tratată de fiecare localitate în parte”, a transmis primarul Petre Iacob, pe contul său de Facebook.

Școlile și grădințele din Popești-Leordeni se închid

Potrivit adresei DSP, rata incidenței în orașul Popești-Leordeni a ajuns la 6,79 la mia de locuitori.

„În data de 17.03.2021 rata incidenței în orașul Popești-Leordeni a depășit 6 la mia de locuitori. Fiind la data prezentei de 6,79 la 1.000 de locuitori. Fapt pentru care se aprobă participarea zilnică, în sistem online, a tuturor preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ. începând cu data de 18.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în adresa DSP Ilfov.

Situația infectărilor în România

Până miercuri, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19). În acest moment, opt județe din țară și Municipiul București sunt în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări.

În urma testelor efectuate la nivel național au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Acestea sunt cazuri noi de îmbolnăvire, persoane care nu au mai avut în trecut un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.361. Dintre acestea, 1.266 sunt internate la ATI.